zondag, mei 19, 2024
No menu items!

10 must-sees voor elke Amerikaan (en toerist)

Wat maakt een plaats uniek en het bezoeken waard voor elke Amerikaan? Geen enkel antwoord op deze vraag is juist. Een plaats kan van historisch belang zijn of heel mooi of iconisch. In het beste geval is het een combinatie van de drie. En natuurlijk niet enkel voor Amerikanen zijn deze plaatsen de moeite waard. Ook toeristen zullen onder de indruk zijn!

Deze lijst is absoluut niet volledig, niet gerangschikt en totaal subjectief, maar er staan verrassende plaatsen op die je in je achterhoofd kan houden bij het plannen van je volgende trip.

Highway 1, Californië

Aangezien de Verenigde Staten meer mijlen verharde weg hebben dan elk ander land op aarde, is het niet verwonderlijk dat een roadtrip bij het leven horen. Een van de meest meditatieve en gevierde ritten die je in de VS kan rijden, is het 135-mijl lange stuk van de Pacific Highway 1 tussen San luis Obispo en Monterey. Verwacht het ene verbazingwekkende uitzicht na het andere terwijl de weg als een slang langs de kliffen kruipt.

Foto tip: Even ten zuiden van Monterey gaat Highway 1 over de Bixby Creek Bridge.

French Quarter, New Orleans, Louisiana

Geen enkele Amerikaanse buurt heeft zoveel mooie plekjes als de kassei-straatjes van het French Quarter in New Orleans – gekend als “the Quarters” bij de inwoners – en we verwijzen niet naar de jaarlijkse ‘Mardi Gras’ parades. Nee, het is de architectuur.

Wandel door dit district, dat ligt tussen de Mississippi, Rampart Street, Canal en Esplanade, en je ziet nachtclubs met neonlichten, Franse koloniale huizen, Creoolse huizen en vooroorlogse villa’s met balkonnen in ijzerwerk. Het belangrijkste evenement in de buurt is het jaarlijkse French Quarter Festival in april, dat honderdduizenden bezoekers lokt voor een reeks jazz optredens.

Foto tip: Jackson Square, een bosje van eiken in het hart van de French Quarter met een standbeeld van Androw Jackson, de neo-gothische St. Louis Cathedral, en Cafe Du Monde.

National Mall, Washington, D.C.

Er is geen enkele plaats in Amerika waar je meer geschiedenis krijgt voor je geld dan in National Mall. Logisch, gezien twee van de bekendste monumenten (Lincoln en Jefferson Memorial) op munten zijn gedrukt. Het park strekt zich uit over een kleine 2 mijl en bevat ook nog het Washington Monument, Vietnam Veterans Memorial, het nieuwe Martin Luther King Jr. Memorial en het Smithsonian Instituut. Dit alles is gratis te bezoeken. Zelfs als politiek je niet interesseert, kan je vast je gading vinden in het Smithsonian, of het nu het astronauten ijs in de gift shop van het National Air and Space Museum, of de 45 karaat Hope Diamond in het Natural History Museum.

Lees ook  Trump wil nationale parken duurder maken

Foto tip: Het beste uitzicht op National Mall heb je in de bar van het W Hotel (515 15th St, NW).

Las Vegas Strip, Las Vegas, Nevada

Glazen piramides. Venetiaanse kanalen. De 350m hoge Stratosphere toren. Ze horen allemaal bij de door neons verlichte woestijnstad, 300 mijl van Los Angeles.. Elke Amerikaan komt ooit op de strip terecht, voor een vrijgezellenfeest, een weekendje met vriendin, een beurs, of door de spotgoedkope hotelkamers. Amerikanen komen hier om even alle remmen los te laten en zich te amuseren. De prachtige, gethematiseerde hotels herbergen allemaal een casino waar jaarlijks miljarden dollars van portefeuille wisselen.

Foto tip: De kamers met Fountain View van Cosmopolitan Las Vegas bieden een fantastisch uitzicht op de Strip.

Las Vegas

Yellowstone National Park, Wyoming

Open ruimte is een unieke erfenis voor elke Amerikaan. Yellowstone is het meest dramatische voorbeeld van wat ‘open ruimte’ betekent. In 1872 werd het 2 miljoen hectare grote Yellowstone Amerika’s eerste nationaal park. Bezoekers bleven er komen om te baden in de warmwaterbronnen en de geiser Old Faithful te zien. Verbazend genoeg kunnen bezoekers vandaag nog steeds net hetzelfde beleven tegen een lage prijs. Om er ten volle van te genieten blijf je best overnachten. Het gebrek aan lichtvervuiling zorgt er ook voor een wonderlijke sterrenhemel.

Foto tip: Neem de ‘Lake Area Elephant Back Loop Trail’ voor een overzicht van Yellowstone Lake, Absaroka Range, Pelican Valley.

Yellowstone National Park Grand Prismatic Spring

Times Square, New York City

Zeker, de drukte kan onaangenaam zijn, maar Times Square – het stuk Broadway tussen Manhattan’s 42nd en 47th street – biedt de meest intense visuele stimulatie, 24/24u en 7/7 dagen, op tientallen gigantische led-schermen. En in de zomer, wanneer de voetgangerszones vol tuinstoelen staan, kan je je even zetten en je inbeelden hoe elk jaar miljoenen Nieuwjaar vieren op deze plaats.

Foto tip: Beklimde trap bij de TKTS kiosk. Het is een geweldige plaats om een foto te nemen zonder honderden hoofden in je beeld.

New York City Times Square

Nashville, Tennessee

Country muziek luisteren in zijn natuurlijke omgeving is een Amerikaanse muziekervaring als geen andere. Het gemoedelijke Nashville, Tennessee verdient zijn bijnaam, Muziekstad van de Verenigde Staten. Je vindt er de Country Music Hall of Fame, het Ryman Auditorium (met zijn wereldberoemde akoestiek) en de Grand Ole Opry, een wekelijkse radio-show met live publiek die al bestaat van 1925. Je kan er gaan line dansen in een van de vele bars op Broadway.

Lees ook  LA - San Francisco in 30 minuten

Foto tip: Poseer midden in de stad voor een exacte replica van het oud-Griekse Parthenon, in Centennial Park.

Grand Canyon National Park, Arizona

Veel Amerikaanse bezienswaardigheden inspireren mensen om het groots te zien. Geen enkele kan echter tippen aan de buitenaardse schaal van de Grand Canyon. Zoals bij de meeste dingen die echt de moeite zijn, moet het mooiste zicht op de wanden van wel 1km hoog verdiend worden. Onderneem een trip naar de Colorado rivier, diep in de canyon. Je wordt er beloond met een prachtig zicht op de ‘muren’ van de Grand Canyon. Liever geen uitputtende tocht? Dan kan je evengoed een wandeling langs de rand maken. De route langs de South Rim brengt je langs talloze uitkijkpunten met telkens een ander beeld van deze immense kloof.

Foto tip: Bezoek het park met een goede 4×4 terreinwagen en rijdt over een 100 km lange zandweg naar Toroweap overlook. Je staat hier op een 915m hoge klif.

Hollywood Walk of Fame, Los Angeles, Californië

Wat hebben Helen Mirren, James Franco, Usher, Jennifer Hudson, Ron Howard, en 19 andere acteurs en muzikanten met elkaar gemeen? Ze werden in 2013 toegevoegd aan de lijst van meer dan 2400 beroemdheden die hun naam op een ster hebben staan op de Hollywood Boulevard. En waarschijnlijk poseren toeristen ook als sinds dan bij de ster van hun idool.

Foto tip: Voor een perfect zicht op de Hollywood letters, ga je best naar de brug op de 4e verdieping van het Hollywood & Highland Center.

Hollywood

Disney’s Magic Kingdom, Orlando, Florida

Bewonder Cinderella’s Castle, ontmoet Prinses Jasmine, en luister naar de animatronic van Abraham Lincoln in de Hall of Presidents. Het zijn typische dingen uit Disney World, een van de enige puur toeristische plekken die echt de moeite waard zijn. Stichter Walt Disney was de eerste die technologie en thematisatie toepaste om magische momenten te creëren. Zijn werk is waarschijnlijk de belangrijkste Amerikaanse bijdrage aan de globale cultuur. Want heeft niet iedereen al gehoord van Pirates of the Caribbean?

Foto tip: Bekijk de namiddagparade van aan Casey’s Corner op Main Street, U.S.A..

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display