zondag, mei 19, 2024
No menu items!

100 jaar Grand Central Terminal New York

Grand Central Terminal in New York City viert zijn honderdste verjaardag met een brass band, een “Sex and the City”-ster en de aanwezigheid van Caroline Kennedy, wiens moeder Jacqueline Kennedy Onassis geijverd heeft voor het behoud van het monument in de jaren 70.

Het kathedraal-achtige gebouw met de sterrenstelsel op het plafond is een van ’s werelds meest bezochte toeristische trekpleisters en een van New York’s meest herkenbare gebouwen. Ontelbare film en tv-series hebben er opnames gedaan.

Maar Grand Central dreigde te worden afgebroken, tot Onassis en anderen ijverden voor het behoud. Het gevecht om om Grand Central te redden ging tot het hoogste gerechtshof, dat in 1978 besliste dat steden het recht hebben om historische gebouwen te beschermen, ook als dat de eigenaar beperkt in de ontwikkeling van het gebouw of de verkoop ervan.

Het is niet langer een lange-afstandstrein terminal. Tegenwoordig bedient Grand Central vooral pendelaars uit de noordelijke randsteden via de Metro-North Railroad. Er is ook een connectie met de metro en tientallen winkels en restaurants.

Lees ook  Nationale parken in Utah weer open ondanks shutdown

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display