maandag, mei 20, 2024
No menu items!

Binnenkort Facebook wachtwoord in ruil voor visum VS?

Eerst was er het omstreden inreisverbod voor bepaalde moslimlanden en nu komt Minister van Binnenlandse Veiligheid John Kelly met een nieuw voorstel. Bij het aanvragen van een visum kan je worden gevraagd om je wachtwoorden van social media te geven.

Volgens Kelly is dit nodig “Als background check, om te controleren of de reiziger geen gevaar voor onze veiligheid vormt”. Het voorstel zou (vooral) gericht zijn op de 7 landen die al geviseerd werden door het inreisverbod. “Dit zijn landen met heel zwakke achtergrondcontroles. Op dit moment is het heel moeilijk voor ons om die mensen na te gaan en daarom zijn we op zoek naar manieren om beter te doen. Daarom willen we op hun sociale media kijken, daarom willen we weten welke websites ze bezoeken, daarom willen we alles weten wat ze op internet doen. En daarvoor hebben we hun wachtwoorden nodig. Wie niet wil meewerken, komt de VS niet in.”

Er is nog geen beslissing genomen, maar volgens Kelly behoort het wel tot de mogelijkheden. Het zou worden doorgevoerd, ook al gaat de visumaanvraag hierdoor langer duren.

>> Lees alles over ESTA aanvragen

Lees ook  Amerikaanse tradities bij ons: Halloween in Disneyland Paris

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display