zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Evacuaties voor lavastromen op Hawaii

De noodtoestand is afgekondigd op Hawaï door de uitbarsting van een vulkaan. Verschillende woningen, die door lava bedreigd worden, moeten mogelijk ontruimd worden.

 

De burgemeester van de county Hawaï, Billy Kenoi, riep de noodtoestand donderdag uit omdat een lavastroom van de vulkaan Kilauea, in het zuidoosten van het eiland, genaderd was tot minstens anderhalve kilometer van woongebied.

‘We nemen deze maatregelen zodat onze inwoners de tijd hebben om vlot en in alle veiligheid de evacuatie voor te bereiden van hun families, huisdieren en vee’, zei Kenoi. Door de noodtoestand kunnen de autoriteiten de wegen sluiten voor niet-inwoners. Indien nodig kan dat de snelle evacuatie van inwoners vergemakkelijken.

Het eiland Hawaï, soms ook het ‘Big Island’ genoemd, is het grootste van de acht grote eilanden van de archipel in de Stille Oceaan die de vijftigste staat van de Verenigde Staten vormt.

Bron: standaard.be
Lees ook  Win een reis naar Nashville

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display