maandag, mei 20, 2024
No menu items!

Gevaarlijke bacteriën in vliegtuig

Een infectie oplopen in de lucht is zo gebeurd. Bepaalde gevaarlijke bacteriën kunnen in een vliegtuig maar liefst een week overleven, blijkt uit een recent onderzoek.

Onderzoekers van de universiteit van Auburn hebben gekeken naar de ‘ziekenhuisbacterie’ MRSA en de E.coli O157: H7, die onder andere braken en infecties kunnen veroorzaken. In vliegtuigen nestelen deze voor het blote oog onzichtbare monsters zich voornamelijk op armleuningen, uitklaptafeltjes, raamschermen, deurknoppen en in opbergvakken in stoelen.

Het onderzoek heeft aangetoond dat de MRSA-bacterie zich het meest thuis voelt in de opbergzak. De bacterie kan daar zonder moeite zeven dagen overleven. De E.coli O157: H7 houdt het op een armleuning vier dagen vol.

Er worden meer testen uitgevoerd, onder andere met bacteriën die tuberculose kunnen veroorzaken. Uiteraard proberen de onderzoekers ook met een oplossing te komen.

Bron: telegraaf.nl

Lees ook  Kerstmis in New York

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display