zondag, mei 19, 2024
No menu items!

‘Government shutdown’ treft toerisme

In de VS zijn de Senaat en het Huis van Afgevaardigden het niet eens geraakt over een nieuwe begroting. Het gevolg is nu een ‘Government Shutdown’, waardoor alle niet noodzakelijke openbare diensten worden gesloten en 800.000 ambtenaren op onbetaald verlof worden gestuurd. Dit heeft ook consequenties voor het toerisme.

Luchtvaart

De luchtvaart zal waarschijnlijk weinig hinder ondervinden aangezien dit een noodzakelijke dienstverlening is. Ook de security checkpoints zullen nog steeds even druk bemand worden.

 

Toeristische attracties

Alle nationale parken zullen sluiten, net als de Smithsonian Museums en de National Zoo in Washington. Bezoekers dit momenteel op een camping of andere faciliteiten van de parken verblijven, krijgen 48 uur om een alternatief te zoeken. Onder de gesloten bezoekerscentra vinden we het Vrijheidsbeeld en Ellis Island in New York, Independence Hall in Philadelphia, Alcatraz Island bij San Francisco en het Washington Monument. Het personeel wordt tot een minimum beperkt om enkel hoogstnoodzakelijke taken uit te voeren.

Het sluiten van 368 nationale parken leidde tijdens gelijkaardige sluitingen in 1995 en 1996 tot een verlies van 7 miljoen bezoekers. Nationale musea en monumenten verloren 2 miljoen bezoekers en miljoenen dollars aan inkomsten.

 

Een overzicht van alle nationale parken, plaatsen en musea die gesloten zijn vind je hier.

Lees ook  Opkomende bestemmingen in de VS voor 2016

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display