zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Items uitschakelingsmissie Bin-Laden in 9/11-museum

Bij het nationale monument voor de aanslagen van 11 september in New York staan sinds zondag drie voorwerpen tentoongesteld die te maken hebben met de militaire actie waarbij Osama bin Laden 3 jaar geleden werd gedood.

Het betreft een marine-uniform, dat werd gedragen door een van de commando’s, een baksteen van de compound waar de actie plaatsvond en een herdenkingsmunt van een CIA-medewerker die jarenlang jacht maakte op de terreurleider van al-Qaida.

Aanleiding voor de tentoonstelling is dat het donderdag 13 jaar geleden is dat New York en Washington werden getroffen door een serie terreuraanslagen. Daarbij boorden onder meer twee gekaapte vliegtuigen zich in het World Trade Center in New York.

Bin Laden wordt gezien als het brein achter de aanslagen. In mei 2011 werd hij door Amerikaanse troepen bij een verrassingsaanval gedood in zijn huis in Pakistan, waar de terreurleider zich schuilhield.

Sinds de opening in mei hebben al zo’n 900.000 mensen het 9/11-museum in New York bezocht.

Meer informatie over het museum vind je hier.

Bron: hln.be
Lees ook  Elektrische stoel maakt comeback

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display