zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Kredietkaarten geblokkeerd in VS

Al enige tijd moet je je bankkaart door je bank laten openstellen voor gebruik buiten Europa. Deze maatregel werd ingevoerd om fraude tegen te gaan.

KredietkaartenIn België worden betalingen en afhalingen met de kaart beveiligd door de combinatie van je geheime code en de chip op je kaart. Binnen Europa zijn er afspraken om overal deze norm toe te passen of er toch op korte termijn naar te evolueren.

Buiten Europa gaat het er anders aan toe. Daar wordt in veel landen niet de chip gelezen maar enkel de magnetische strip op de kaart. Deze strip is relatief makkelijk te kopieren en daarom concentreert frauduleus gebruik zich dus op de magnetische strip.

KBC gaat nu nog wat verder in de strijd tegen fraude en blokkeert nu ook kredietkaarten voor gebruik in de VS. Ook Deutsche Bank doet dit en BNP Paribas Fortis denkt erover de maatregel in te voeren. ING en Belfius houden voorlopig vast aan hun huidige beleid.

“In de VS is het gebruik van een pincode nog niet algemeen verspreid. Omdat 75% van de fraude met kredietkaarten zich voordoet in de VS, hebben we ervoor gekozen om alle KBC-Kredietkaarten extra te beveiligen tegen misbruik in de VS”, zegt KBC.

Vergeet dus niet om voor je vertrek je bank- en kredietkaart te laten openstellen voor gebruik in de VS.

Lees ook  Iedereen wil vuilnisman worden in New York

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display