maandag, mei 20, 2024
No menu items!

LA – San Francisco in 30 minuten

Elon Musk, de extravagante ondernemer en oprichter van Tesla Motors, SpaceX en Paypal, heeft maandag zijn Hyperloop idee voorgesteld. Hij vermeldt er wel onmiddellijk bij dat hij nog niet de tijd heeft om het project zelf uit te werken. Het idee wordt nu aan de wereld voorgesteld om andere mensen aan te zetten om er over na te denken en inputs te geven.

‘Hyperloop bestaat uit een buis met lage druk waarin capsules met lage en hoge snelheid worden getransporteerd’, zo luidt het  ‘De capsules rusten op luchtkussens.’ De capsules, met plaats voor 28 passagiers, zouden een snelheid kunnen halen van 1.220 kilometer per uur. Het project zou levensvatbaar zijn voor alle verbindingen tussen steden die maximaal 1.500 kilometer uit elkaar liggen.

Het document dat Musk bij zijn persconferentie vrijgeeft, bestaat uit 57 pagina’s en beschrijft de uitwerking van Hyperloop voor een verbinding tussen Los Angeles en San Francisco. Het project kan een alternatief zijn voor de nog te bouwen, 70 miljard dollar kostende hogesnelheidslijn tussen de steden, tegen slechts een tiende van de kost. De prijs van een enkele reis zou 20 dollar zijn en jaarlijks zouden 7,4 miljoen mensen in elke richting van de verbinding kunnen gebruikmaken.

Lees ook  Belangrijke aanpassing aan ESTA procedure

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display