zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Liberty Island voor onbepaalde tijd gesloten.

Het Vrijheidsbeeld in New York wordt voor onbepaalde tijd gesloten omwille van de schade aan Liberty Island door orkaan Sandy op 28 oktober 2012.

Het beeld, ontworpen om mee te bewegen met de wind, werd niet beschadigd, zegt David Luchsinger, toezichthouder van het Statue of Liberty National Monument. Het eiland was echter wel voor 75% overstroomd tijdens de storm.

Sandy sloeg toe een dag na de heropening van de kroon. Er werden nieuwe liften en een airco geïnstalleerd. Deze werden niet beschadigd, maar de aanlegsteigers, waar jaarlijks 4 miljoen mensen arriveren, waren wel geraakt. geplaveide paden kwamen omhoog, muren werden weggespoeld, een hek mist een heel stuk en de elektrische systemen stonden onder water. Sinds de storm wordt het eiland van stroom voorzien door noodgeneratoren.

 

Lees ook  Royal Caribbean zet schepen in om slachtoffers Irma te helpen

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display