zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Mount McKinley niet meer de hoogste berg van Noord-Amerika

Op de vooravond van zijn 3-daags bezoek aan Alaska om acties tegen de klimaatverandering te promoten, heeft President Obama bekend gemaakt dat Mount McKinley in Alaska weer zijn originele naam terug krijgt. Vanaf nu zal de berg weer Denali heten.

De naam Denali werd door de Koyukon Athabascans, al sinds duizenden jaren de inwoners van Alaska, lang geleden aan de berg gegeven en betekent “de grote”. In 1896 werd de berg echter hernoemd naar William McKinley, de toenmalige president van de VS. De Amerikaanse overheid maakte de naam Mount McKinley officieel in 1917.

Sinds 1975 is het protest van Alaska tegen de naamsverandering weer gegroeid. Bij een poging om een compromis te vinden, werd in 1980 het omringende landschap opgenomen in Denali National Park and Preserve. Maar de berg heette nog steeds Mount McKinley.

Het terugdraaien van de naamsverandering werd tot nu toe steeds tegengehouden door de staat Ohio, de thuisstaat van President McKinley. Nu President Obama niet meer herverkozen kan worden (en dus de stemmen uit Ohio niet meer nodig heeft), heeft hij zijn macht gebruikt om de Native Americans tegemoet te komen aan hun vraag om de berg weer Denali te noemen. Het is ook geen toevallige zet van President Obama, aangezien hij bij zijn verkiezing in 2008 had beloofd om de Native Americans te helpen het culturele erfgoed te herstellen en in ere te houden.

Lees ook  Brandstof op rantsoen

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display