maandag, mei 20, 2024
No menu items!

Naar VS met opgeladen smartphone

Reis je binnenkort  naar de Verenigde Staten? Houd er dan rekening mee dat al je elektronische apparaten, zoals smartphones en tablets, gecontroleerd kunnen worden. Passagiers moeten al hun apparaten aan kunnen zetten en het is niet langer toegestaan om apparaten waarvan de batterij leeg is mee te nemen aan boord.

Dat staat op de website van de Amerikaanse dienst voor transportveiligheid (TSA). De maatregel geldt voor alle luchthavens waar rechtstreekse vluchten naar de VS vertrekken.

De Franse luchtvaartautoriteiten maakten vrijdag al bekend op verzoek van de VS strengere veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. De maatregelen gelden in ieder geval voor deze zomer. Dat kan leiden tot vertragingen. Welke stappen precies worden genomen, wilde de dienst uit veiligheidsoverwegingen niet zeggen.

In Nederland liet de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding donderdag nog weten ‘in gesprek te zijn’ met de VS over het opschroeven van de beveiliging op Schiphol. “Aan de hand van die gesprekken, bepalen we of op Schiphol extra maatregelen moeten worden genomen”, aldus de woordvoerder. Ook op de luchthaven van Zaventem worden de controles verscherpt en kunnen elektronische toestellen worden gecontroleerd.

De Amerikanen maken zich grote zorgen dat terreurorganisatie Al-Qaida probeert een nieuw soort bom te ontwikkelen die niet kan worden gedetecteerd.

Lees ook  9/11-museum in New York opent op 21 mei

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display