maandag, mei 20, 2024
No menu items!

Namen Disney prinsessen populair in VS

HLN.be schrijft vandaag dat namen van prinsessen uit Disneyfilms erg populair zijn in de Verenigde Staten. Sinds The Walt Disney Company in 2000 een intensieve marketingcampagne voerde rond haar prinsessen, kiezen veel Amerikaanse ouders voor een sprookjesnaam. Ariel, Belle, Cinderella (Assepoester, red.) en Jasmine, bijvoorbeeld, zijn Disneypersonages die al tientallen jaren meegaan. De afgelopen jaren maakten nog andere prinsessen furore, zoals: Tiana (‘De prinses en de kikker’, 2009); Rapunzel (‘Tangled’, 2011) en Merida (‘Brave’, 2012).

De karakters scoren niet alleen goed in de filmzalen en op het kleine scherm, ze zijn ook een hit op de kraamafdelingen, gezien veel Amerikanen hun pasgeborene vernoemen naar één van de prinsessen die Disney recent in de zalen toverde.

Zo bleek in 2013 de meisjesnaam Merida erg populair. Het aantal baby’s dat de naam meekreeg, steeg met maar liefst 474 procent in vergelijking met 2012, zo becijferde de Amerikaanse Social Security Administration. Niet toevallig, schrijft Huffington Post, gezien de release van de animatiefilm ‘Brave’ van het jaar ervoor. In 2010 werden dan weer bijna dubbel zoveel Tiana’s geboren. Volgens de Amerikaanse nieuwssite zit ‘De prinses en de kikker’ die in 2009 vrijkwam daar voor iets tussen. Tiana speelt een van de hoofdpersonages in de tekenfilm.

Naast de namen van de Disney-vrouwen wint ook de naam Princess (prinses, red.) an sich aan populariteit in de VS.

‘Frozen’ (2013) is de laatste Disneyfilm die in de zalen is verschenen. In de animatie wordt het verhaal verteld van de prinsessen Anna en Elsa, twee namen die volgens Huffington Post tussen dit en komend jaar ongetwijfeld ook op veel geboortekaartjes zullen prijken.

Lees ook  Royal Caribbean gaat Starlink gebruiken voor internet aan boord
Bron: HLN.be

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display