zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Noodtoestand in New York door dodelijke sneeuwstorm

Een zware sneeuwstorm heeft het leven geëist van zeker 8 mensen in het noordoosten van de Verenigde Staten. 6 van hen overleden in de buurt van Buffalo, in de staat New York. De gouverneur van New York spreekt van een historische sneeuwstorm en heeft intussen de noodtoestand uitgeroepen.

Een zware sneeuwstorm heeft het leven geëist van zeker acht mensen in het noordoosten van de Verenigde Staten. Zes van hen zijn omgekomen in de streek van Buffalo, aan de oostelijke rand van het Eriemeer. Door de sneeuw zijn voertuigen en bussen geblokkeerd, wat chaos veroorzaakt op de wegen in de regio. Duizenden Amerikanen zitten zonder elektriciteit. In de staten New Hampshire en Michigan viel ook een dode.

“Heel wat mensen raakten ingesneeuwd in hun wagen en voor sommigen onder hen kwam ’s anderendaags alle hulp te laat”, vertelt VRT-correspondent Tom Van de Weghe in “De ochtend”.

Vooral bepaalde wijken van de stad Buffalo zijn zwaar getroffen. Andere wijken bleven dan weer zo goed als gespaard. Op sommige plaatsen is op 24 uur tijd meer dan 1,5 meter sneeuw gevallen. Volgens de lokale autoriteiten kan dat nog oplopen tot 1,8 meter sneeuw op drie dagen tijd, wat evenveel is als normaal in één jaar tijd valt.

Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, sprak van een historische storm. “Wanneer alles voorbij is, zal deze sneeuwstorm alle records gebroken hebben”, zei hij. Cuomo heeft de noodtoestand afgekondigd. “Als u zich in een door de storm getroffen sector bevindt, doe dan een beroep op de National Guard”, zei Cuomo. “Er komt nog meer sneeuw.”

Lees ook  Limited edition Ferrari voor Verenigde Staten

Er is immers een nieuwe sneeuwstorm aangekondigd voor de komende uren, die alle records zou kunnen verbreken. Volgens weerkundigen heeft de sneeuwstorm te maken met de straalstroom die verstoord is, mogelijk ook door de supertyfoon Nuri die ten westen van Alaska is tekeergegaan.

Bron: deredactie.be

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display