zondag, mei 19, 2024
No menu items!

One World Trade Center geopend in New York

Dertien jaar na de terroristische aanslagen van 11 september opent het World Trade Center in New York vandaag opnieuw zijn deuren. Condé Nast, tijdschriftenuitgever van onder andere Vogue en Wired, neemt zijn intrek in het gebouw.

Het nieuwe WTC, officieel One World Trade Center genaamd, is 541 meter hoog en heeft 104 verdiepingen. Het is daarmee het hoogste gebouw van Amerika. Patrick Foye, eigenaar van het gebouw, noemt het One WTC een ‘nieuwe standaard voor design, constructie, prestige en duurzaamheid, en een mijlpaal in de transformatie van Manhattan.’ Foye zei verder dat het One WTC het ‘veiligste kantoorgebouw van Amerika’ is.

Zo’n 170 van Condé Nasts 3.400 werknemers verhuizen in eerste instantie naar One WTC. Zij nemen daar vijf verdiepingen in gebruik. Aan het begin van 2015 komen er nog 3.000 werknemers bij. 60 procent van het kantoorpand is reeds verhuurd aan bedrijven als Kids Creative (reclamebureau), stadion-exploitant Legends Hospitality en investeerdersadviseur BMB Group Investment.

Jarenlang werd het gebied waar de Twin Towers stonden, en waar door bouwvakkers nog lang lichaamsdelen werden gevonden, aangeduid als Ground Zero. De bouw van het One WTC heeft in totaal acht jaar geduurd. ‘De skyline van New York is weer compleet’, aldus Foye. ‘Het is gelukt. Het is ons eindelijk gelukt.’

Het One World Trade Center wordt ook in gebruik genomen als lichtbaken voor overvliegende vliegtuigen en als vuurtoren voor aankomende schepen. Vanaf de hoogste verdiepingen reikt het uitzicht tot het Vrijheidsbeeld, New Jersey en de Atlantische Oceaan. Binnen afzienbare tijd moet er een observatiedek worden geopend voor toeristen.

Lees ook  Paspoort goedkoper vanaf 1 juni

In het gebied waar vroeger de Twin Towers stonden wordt gebouwd aan zeven nieuwe gebouwen, die samen het nieuwe World Trade Center vormen. Het One World Trade Center is hiervan het grootse middelpunt. Naast de zeven gebouwen is er onlangs een museum geopend voor het oude WTC en de terroristische aanslagen hierop, waarbij meer dan 2.700 mensen het leven verloren.

Bron: AP

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display