maandag, mei 20, 2024
No menu items!

Opkomende bestemmingen in de VS voor 2016

New York City is dan wel de populairste plaats om te bezoeken in de VS, maar het land heeft ook vele kleinere steden die de moeite zijn om te bezoeken. Tripadvisor heeft nu een lijst gepubliceerd met de 10 opkomende bestemmingen van 2016. De lijst is gebaseerd op de toename van positieve reviews het voorbije jaar.

1. Gatlinburg, Tennessee

Nummer 1 op de lijst is Gatlinburg, Tennessee. De stad is het best gekend als de poort naar Great Smoky Mountains National Park, Amerika’s meest bezochte nationaal park. In Gatlinburg kan je wandelen, vissen en paardrijden. Bezoekers kunnen naar de top van de 100 meter hoge Gatlinburg Space Needle klimmen voor een fantastisch uitzicht op de Smoky Mountains.

2. Orange Beach, Alabama

Tweede op de lijst is Orange Beach, Alabama. Orange Beach ligt aan de Golf van Mexico en is een populaire plaats voor mensen die op zoek zijn naar rustige witte stranden. Je kan er lekkere ‘Gulf Coast Seafood’ eten, zoals gefrituurde oesters en gumbo. Het is ook de ideale locatie om te gaan diepzee vissen.

3. Destin, Florida

Twee uur ten oosten van Orange Beach ligt Destin, Florida, derde op de lijst. Het stranddorp noemt zichzelf ’the World’s Luckiest fishing village’. Je vindt er kilometerslange witte stranden langs de Golfkust. De 12000 inwoners verwelkomen jaarlijks 4 miljoen bezoekers.

4. South Lake Tahoe, California

Nummer 4 is South Lake Tahoe, California, het grootste bergmeer van Noord-Amerika. Het meer ligt op de grens van California en Nevada. De omgeving is ideaal voor buitenactiviteiten en fantastische uitzichten. Een leuke manier om de omgeving te zien is de 5 kilometer lange kabelbaan, de Heavenly Mountain Gondola. In de winter kan je met de kabelbaan naar de bekende skigebeieden. In de zomer zijn er veel wandelroutes.

Lees ook  Waarom wordt New York de Big Apple genoemd?

5. Jackson, Wyoming

Jackson, Wyoming, nummer 5 op de lijst, ligt in de vallei van Jackson Hole, amper 6 kilometer van Grand Teton National Park. Jackson ligt ook dicht bij Yellowstone National Park, het allereerste nationaal park. In de winter komen bezoekers om te skiën en in de zomer om te wandelen. Er zijn dan vele wilde bloemen en dieren, zoals herten, bisons en zwarte beren. In de zomer worden er ook rodeo’s gehouden.

6. Estes Park, Colorado

De zesde bestemming is Estes Park, op zo een 2300 meter boven de zeespiegel in de Rocky Mountains van Colorado. Het gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers. In het centrum vind je vele gallerijen en winkeltjes. De stad is de poort naar Rocky Mountain National Park.

7. Anchorage, Alaska

Anchorage is de grootste stad van Alaska en is nummer 7 op de lijst. De stad ligt in de buurt van verschillende van de 8 nationale parken van Alaska, waaronder Kenai Fjords National Park. Anchorage is ook elk jaar in maart de start van de beroemde Iditarod hondenslee wedstrijd. Je vindt er ook het Alaska Native Heritage Center, waar je alles kan leren over de oorspronkelijke inwoners van Alaska.

8. Pittsburgh, Pennsylvania

Pittsburgh is gekend als Steel City. Er zijn meer dan 400 bruggen en 300 staalbedrijven. De stad wordt ook “America’s Best Sports City” genoemd door de vele professionele sport teams. Pittsburgh heeft 90 buurten, waardoor het een heel diverse stad is.

9. Portland, Maine

Negende op de lijst is Portland, een kuststad in het zuiden van Maine. Het stadsmotto is “Yes. Life’s good here.” En ze hebben gelijk. De stad is bekend voor het eten, de kunstenaars en de natuur. Bezoekers komen Maine kreeft eten, wandelen op de prachtige stranden en vissen op zee.

Lees ook  Disney introduceert MyMagic+

10. Kailua-Kona, Hawaii

De 10de en laatste opkomende bestemming is Kailua-Kona op Big Island in Hawaii. Het historische vissersdorp ligt aan de westelijke, droge kant van Big Island. In de regio van Kailua-Kona wordt Kona Coffee verbouwd, een van de beste koffiebonen. Vanuit Kailua-Kona kan de Mauna Kea vulkaan bezocht worden. Op de 4200 meter hoge top staat het grootste ruimte-observatorium ter wereld.

 

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display