zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Oudejaarsavond op Times Square

Oudejaarsavond op Times Square is een jaarlijkse traditie in New York City waarbij duizenden mensen samenkomen om het nieuwe jaar te vieren. Het evenement wordt wereldwijd uitgezonden op televisie en is enorm populair.

Het nieuwe jaar wordt ingeluid door om 23u59 de Times Square Ball te laten zakken langs de vlaggenmast op One Times Square. Wanneer de bal om stipt middernacht helemaal beneden is wordt er een grote vuurwerkshow gestart, vliegt er 1 ton confetti over Times Square en zijn er talrijke optredens. Deze traditie ontstond in 1907 en wordt ondertussen door miljoenen mensen wereldwijd gevolgd.

Vroeger was de bal gemaakt van hout en staal, maar sinds 2000 wordt de bal gemaakt met 2688 driehoeken van Waterford kristallen. Om er voor te zorgen dat de bal goed zichtbaar is, wordt hij van binnenuit verlicht door 32,256 led lampen. Alle panelen worden elk jaar opnieuw ontworpen door Waterford Crystals in Ierland.

Foto: waterfordvisitorcentre.com
Lees ook  New York City in 4 dagen

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display