zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Overstromingen in Arizona

Na hevige regenval kampt de staat Arizona in het zuidwesten van de Verenigde Staten met zware overstromingen. In de stad Tucson kwam een vrouw om, toen haar auto van de weg werd gespoeld en tegen een brug werd gedrukt. Dat meldt de website van USA Today. Het was de op twee na grootste hoeveelheid neerslag sinds het begin van de metingen eind 19de eeuw, aldus een woordvoerder van de nationale weerdienst.

In de woestijnstad Phoenix stonden vele straten en snelwegen zo hoog onder water, dat ze niet meer berijdbaar waren en moesten afgesloten worden. In vele scholen werden de lessen geschrapt en de leerlingen aangeraden thuis te blijven. De vrouwelijke gouverneur van Arizona, Jan Brewer kondigde de noodtoestand af voor de hele staat.

Volgens USA Today moest in de staat Nevada een indianenreservaat geëvacueerd worden nadat het in twee uur tijd zoveel geregend had dat een stuwdam het dreigde te begeven.

Bron: hln.be
Lees ook  Disneyland viert diamanten jubileum - 60 jaar

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display