zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Overstromingen in Colorado

President Obama heeft federale steun vrijgemaakt voor Colorado zaterdagnacht nadat duizenden bewoners hun huizen hadden moeten verlaten door het opkomende water uit de Rockies na dagen van regen. Ook in de omgeving van Denver werd getroffen door hevige overstromingen. Vier mensen kwamen om en 500 mensen zijn nog vermist.

Reddingswerkers waarschuwen iedereen die eraan denk om achter te blijven dat ze zich moeten voorbereiden op weken zonder elektriciteit, stromend water en basisvoorzieningen.

Helicopters en vrachtwagens van de National Guard worden ingezet om mensen in afgelegen gebieden te evacueren van aan de voet van de Rocky Mountains. Maar niet iedereen was bereid om te vertrekken. Vele mensen in Jamestown wilden blijven om hun huizen te bewaken.

Zaterdagnacht waren al 1750 mensen en 300 huisdieren geevacueerd uit Boulder en Larimer County. De luchtbrug ging ook zondag nog verder, met uitbreiding naar Longmont, Fort Collins en Weld County. Het is onduidelijk hoeveel mensen er nog vast zitten.

De dagenlange regen en het water uit hogergelegen gebieden heeft de dorpen op de uitgebreiden vlaktes van Colorado in modderige moerassen veranderd. Vele mensen moesten worden gered met rubberbootjes.

Bij Greeley, zowat 35 mijl van de Rockies, zijn de akkers meren geworden. Honderden wegen zijn afgesloten of beschadigd door het water. Een stuk van 70 mijl van Interstate 25 tussen Denver en Wyoming werd afgesloten voor alle verkeer.

Het Rocky Mountain National Park sloot vrijdag. Alle bezoekers werden geevacueerd via Trail Ridge Road naar het westen van de Rockies.

Lees ook  "Four more years"

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display