zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Presidentiële weetjes

Naar aanleiding van de inauguratie van Donald Trump als president van de Verenigde Staten geven we je enkele presidentiële weetjes mee.

 

Wist je dat…

… Donald Trump niet de 45ste, maar eigenlijk de 44ste president van de VS is? Dit komt omdat Grover Cleveland 2 keer wordt meegeteld. Hij is de enige president die 2 gescheiden ambtstermijnen heeft gehad. Na zijn eerste termijn verloor hij de verkiezingen, om na 4 jaar toch weer verkozen te worden voor een 2de termijn.

… George Washington nooit in het Witte Huis heeft gewoond? De bouw begon pas in 1792, 3 jaar na de eedaflegging van George Washington. John Adams nam als eerste president zijn intrek in het Witte Huis in 1800.

… het loon van de president van de VS ‘slechts’ $400.000 is? Hierbij komen nog wel het gratis verblijf in het Witte Huis (maar zijn eten moet hij zelf betalen), $50.000 onkosten, $100.000 reisvergoeding en $19.000 voor vrijetijdsbesteding.

… The Beast, de officiële auto van de president, zowat 9000kg weegt en 64l/100km verbruikt? De auto weegt zoveel door al de beveiligingsmechanismes die zijn ingebouwd. Zo is de hele carosserie gepantserd en zijn de kogelvrije ramen 13cm dik.

 

Lees ook  Kerstmis in New York

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display