Voor 5.000 dollar kunnen koppels inchecken voor een weekendje en aparte kamers boeken. Het hotel geeft de nodige begeleiding bij hun scheiding en gasten kunnen genieten van een golfcursus, tal van zwembaden en een rustgevende spa. Het doel van dergelijk echtscheidingsweekend: zondagavond verlaten beide partners als herboren en als single het hotel. (Een rechter moet nadien wel het papierwerk nog goedkeuren.)

De bedenker, Jim Halfens, kwam met het idee nadat hij zijn vriend in een depressie zag belanden door een pijnlijke echtscheiding. Bovendien geeft een onderzoek van de American Psychological Association Jim gelijk: 40 tot 50 procent van de getrouwde koppels beëindigen hun relatie en een scheiding kan tot een onaangename situatie leiden.

Het Gideon Putnam Resort biedt als eerste in Amerika dergelijk pakket aan, maar het concept bestaat ook in Nederland: DivorceHotel helpt koppels op een vakkundige manier bij het begin van een nieuwe fase in hun leven. Een mediator begeleidt het hele proces zodat u op een positieve manier uw scheiding kunt regelen.

Bron: Nieuwsblad.be