zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Tien om te zien in de VS

Als je iemand vraagt wat je zeker moet gezien hebben in de VS, dan komen deze 10 dingen zeker en vast het meest naar voren.

New York City

New York City is de ideale citytrip voor mensen die de VS willen bezoeken. Deze stad heeft alles in huis voor een goedgevuld programma voor iedereen. Er zijn Central Park voor de natuurliefhebbers, musea en Broadway voor de cultuurfanaat en restaurants in alle stijlen voor de levensgenieters. Met de Subway is alles vlot te bereiken, maar je kan uiteraard ook je stappenteller overuren laten draaien.

TopOfTheRock SouthView
 

Hollywood

Hollywood staat voor velen nog steeds gelijk aan het mekka van de filmindustrie. Er zijn in Hollywood geen grote filmstudios meer, maar dagelijks komen nog duizenden toeristen de ster van hun favoriete acteur/zanger/entertainer zoeken op de Walk of Fame langs Hollywood Boulevard.

Hollywood

San Francisco

San Francisco is een heel populaire stad bij toeristen. Je vind er dan ook 3 uitermate bekende landmarks: De gigantische Golden Gate Bridge, het gevangenis-eiland Alcatraz en de authentieke kabeltrams. De stad voelt Europeser aan dan andere Amerikaanse steden en is heel openminded.

Alcatraz

>> Lees meer over San Francisco

Grand Canyon

De eerste keer dat je vanuit de bossen tot aan de rand van de Grand Canyon wandelt en het uitzicht over de immense canyon ziet, vergeet je nooit meer. Grand Canyon is een must-see tijdens een roadtrip in het westen van de VS. Er zijn kilometers aan wandelpaden, maar wie minder mobiel is, kan perfect van het uitzicht genieten op verschillende uitkijkpunten.

Lees ook  Geiten grazen op Chicago O'Hare Airport

GrandCanyonNP

>> Lees meer over Grand Canyon National Park

Yellowstone

Het eerste nationaal park van de VS is ook een van de populairste. Jaarlijks komen er 2 miljoen mensen genieten van de natuurpracht in het park en zien hoe Old Faithful liters water 45m hoog de lucht in spuit. In het park zijn er 10000 warmwaterbronnen en 200 geisers.

Yellowstone National Park

Miami (Beach)

Zon, zee en strand. En dat het hele jaar door! Technisch gezien zijn Miami en Miami Beach aparte steden, maar hé, er zit in beiden ‘Miami’! Kilometerslange stranden, prachtige art-deco hotels en de beste feestjes van het land. Geen wonder dat de Rich and Famous zich hier komen uitleven.

Miami ArtDecoDistrict

Las Vegas

Een gokje wagen, shoppen of een show meepikken? Het kan allemaal in Las Vegas, en dat 24/7. New York ’the city that never sleeps’? Dan ben je nog nooit in Las Vegas geweest! Op elk uur van de dag kan je doen waar je zin in hebt.

LasVegasByNight

Walt Disney World

Gek van alles wat met Walt Disney te maken heeft? Dan moet je gewoon naar Walt Disney World, waar de wereld van Walt Disney tot leven komt in 4 pretparken en 2 waterparken met top-attracties en state-of-the-art entertainment. Voor de shopaholics en foodies is er Disney Springs met restaurants en shops.

WaltDisneyWorld MagicKingdom

>> Lees meer over Walt Disney World

Niagara watervallen

De Niagara watervallen zijn zowat de populairste toeristische plek in het noord-oosten van de VS. De watervallen op de grens tussen de VS en Canada zijn immens en laten je voelen hoe klein je eigenlijk bent tegenover de natuur. Met de Maid of the Mist kan je tot aan de voet van de waterval varen.

Lees ook  Strengere controles voor vluchten naar de VS

Niagara Falls

Route 66

De legendarische Route 66 loopt van Chicago naar Los Angeles en is de ideale roadtrip om een groot deel van de VS te verkennen. Je ziet langs de Route het èchte Amerika, rijk en arm. Je kan alles perfect op eigen tempo doen, ver weg van de Interstates. Hoewel, vaakt ligt Route 66 gewoon naast de Interstate!

Route66 Missouri 9 GarysGayParita

>> Lees meer over Route 66

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display