zondag, mei 19, 2024
No menu items!

VS in 2020 grootste olieproducent

Het IEA (International Energy Agency) berekende dat de Verenigde Staten tegen 2020 de grootste olieproducent ter wereld zal zijn. Het land zal hierbij Saoedi-Arabië voorbijsteken. De grotere productie is een gevolg van technologische vooruitgang en een strikt beleid inzake energie-afhankelijkheid van buitenlandse olie, ingevoerd door George W. Bush in 2006. Ook Obama noemde de onafhankelijkheid van buitenlandse energiebronnen een doelstelling voor zijn tweede ambtstermijn.
Het huidige beleid werd ingeleid door de onstabiele situatie in het Midden-Oosten, en het dreigende conflict met Iran. Verwacht wordt dat Saoedi-Arabië in 2030 zijn positie als grootste olieproducent weer zal opeisen.

Lees ook  SFO weer open na crash Boeing 777

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display