zondag, mei 19, 2024
No menu items!

VS past ESTA voorwaarden aan

Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs heeft het Huis van Afgevaardigden dinsdag met een grote meerderheid gestemd voor een verstrenging van het reizen naar de VS zonder visum. Voortaan moeten mensen die de voorbije 5 jaar in Irak, Syrië of een ander gekend ’terroristenland’ zijn geweest een visum aanvragen.

Het gaat om een verstrenging van het Visa Waiver programma waardoor burgers van 38 landen voor een maximum periode van 90 dagen naar de VS konden reizen zonder een visum aan te vragen. België en Nederland behoren tot deze 38 landen. Om naar de VS te reizen was het voldoende om een ESTA aanvraag in te dienen.

De wet komt er omdat terroristen uit de visum-vrije landen zonder visum naar de VS zouden kunnen reizen. De Amerikanen hopen zo de kans te verkleinen dat terroristen ongemerkt het land binnenkomen.

Landen uit het Visa Waiver programma worden ook verplicht om informatie over mogelijke terroristen door te spelen aan de Amerikaanse inlichtingendienst. Als dit niet gebeurd, kunnen ze uit het visa waiver programma worden geweerd. Een andere vereiste is dat er enkel nog biometrische paspoorten worden uitgegeven.

Elk jaar komen er zo een 20 miljoen bezoekers naar de VS onder het Visa Waiver programma. Door de ESTA aanvraag wordt er al een screening uitgevoerd door het Department of Homeland Security. Ook aan deze achtergrond check zullen aanpassingen worden doorgevoerd.

bron: news.yahoo.com

Lees ook  Word rijk in het Crater of Diamonds State Park

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display