zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Word rijk in het Crater of Diamonds State Park

Arkansas, The Natural State, heeft een overvloed aan geologische rijkdom. Het Crater of Diamonds State Park laat bezoekers meegenieten van deze natuurlijke rijkdom. Het is de enige opgraving van diamanten ter wereld die open is voor iedereen. 

Voor 8 dollar mogen bezoekers graven naar diamanten in een omgeploegd gebied van 15 ha. Al wat ze vinden mogen ze houden. De diamanten die hier in de grond zitten werden 95 miljoen jaar geleden door een vulkaan gevormd en aan de oppervlakte gebracht. Er zijn diamanten in alle kleuren van de regenboog te vinden, al zijn de meesten wit, bruin of geel.

CraterOfDiamonds Field

In het park kan je ook nog vele overblijfselen vinden van oude mijnen. Zo staan er nog de Mine Shaft Building, het Guard House en veel werktuigen. Je krijgt er een mooi overzicht van de geschiedenis van het graven naar diamanten.

In het verleden hebben al vele mensen hun kans gewaagd om een waardevolle diamant op te graven. Vorig jaar werden er 468 edelstenen gevonden. De meesten zijn vrij klein, maar er werden sinds 1972 al 33 diamanten van 5 karaat of meer opgegraven. In 2014 werd een diamant van 3,85 karaat uit het park nog verkocht voor 20.000 dollar.

Misschien toch maar een kleine omweg maken tijdens je volgende roadtrip!?

Lees ook  Prachtige beelden van Hawaii

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display