zondag, mei 19, 2024
No menu items!

COVID19: NYC voert vaccinatiepas in voor indooractiviteiten

New York City is de eerste Amerikaanse stad die een bewijs van vaccinatie verplicht voor o.a. restaurants, fitnesszalen en optredens. Burgemeester Bill de Blasio wil hiermee meer mensen aanzetten om zich te laten vaccineren.

Het programma gaat later deze maand in en zal vanaf half september worden afgedwongen. Tegen die periode zullen de scholen weer open gaan en zullen er weer meer mensen op kantoor werken in Manhattan.

“Het is tijd dat iedereen een vaccin ziet als iets noodzakelijks voor een normaal en gezond leven,” zei de Blasio op een persconferentie. “Niet iedereen zal het hier mee eens zijn, en dat begrijp ik, maar voor veel mensen zal dit een levensreddende actie zijn. Met dit programma zullen we een veel hogere vaccinatiegraad behalen in deze stad.”

Het bestuur van New York City voert stevig campagne om zoveel mogelijk New Yorkers gevaccineerd te krijgen. Zo hopen ze een derde golf van besmettingen in te dijken. Stadspersoneel moet gevaccineerd zijn, ofwel wekelijks getest worden, en inwoners die zich laten vaccineren krijgen hiervoor $100.

Vandaag is zowat 66% van de volwassenen in de stad gevaccineerd, maar de percentages verschillen sterk tussen de stadsdelen.

De Blasio verzette zich tegen een mondmaskerplicht voor binnen zoals in andere grote steden als Los Angeles, San Francisco en Washington. Hij moedigde iedereen wel aan om binnen een mondmasker te dragen.

Als deel van het nieuwe programma voert de stad een gezondheidspas, ‘Key to NYC Pass’, in om aan te tonen dat je gevaccineerd bent. De pas is gelijkaardig aan het systeem dat Frankrijk heeft ingevoerd, maar in New York City is een negatieve test geen optie om een geldige pas te krijgen.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display