donderdag, mei 23, 2024
No menu items!

COVID19: Travel ban blijft van kracht

UPDATE: Sinds 8 november 2021 zijn gevaccineerde toeristen weer toegelaten in de VS!

Het Witte Huis heeft de travel ban voor verschillende landen op 26 juli opnieuw bevestigd. In de nabije toekomst zal de grens nog niet worden opengesteld.

“Gezien de situatie met de delta variant, zullen we de bestaande reisbeperkingen behouden,” zei Jen Psaki, de persverantwoordelijke van het Witte Huis, op maandag. “De besmettelijkere delta variant verspreid zich hier en over de rest van de wereld. Hierdoor stijgt het aantal besmettingen, vooral onder de de niet-gevaccineerden, en deze trend lijkt nog enkele weken aan te houden.”

De beslissing betekent dat mensen uit de Europese Shengen zone, het Verenigd Koninkrijk en een reeks andere landen nog steeds niet naar de VS kunnen reizen.

De beslissing komt 1 week nadat het Center for Disease Control and Prevention (CDC) de Amerikanen heeft gewaarschuwd om niet naar het Verenigd Koninkrijk te reizen door een piek in de coronabesmettingen daar. “Ze zullen de situatie blijven evalueren en aanbevelingen doen op basis van de gezondheidsdata,” zei Psaki over de CDC.

Iedereen die in de 14 dagen voor de reis naar de VS in één van de volgende landen is geweest, mag de VS tijdelijk niet binnen:

  • Europese Shengen zone
  • Verenigd Koninkrijk
  • China
  • Iran
  • Ierland
  • Brazillië
  • Zuid-Afrika
  • India

Enige uitzondering hierop zijn Amerikaanse staatsburgers, permanent residents en directe familieleden van Amerikaanse staatsburgers.

De beslissing is vreemd, aangezien de Europese unie een maand geleden de VS heeft toegevoegd aan de lijst van landen waarvoor de reisbeperkingen kunnen worden afgebouwd. Zo mogen Amerikanen ondertussen al wel naar België en Nederland reizen zonder beperking.

Lees ook  COVID19: Mag ik als toerist nog naar de VS?

De VS heeft recent ook de sluiting van de grenzen voor niet-essentiële reizen vanuit Canada verlengd tot 21 augustus, hoewel Canada heeft aangekondigd dat gevaccineerde Amerikanen vanaf 9 augustus weer welkom zijn.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display