vrijdag, juli 19, 2024
No menu items!

American Airlines past beleid bij vertraging en annulering aan

Wanneer je vlucht een grote vertraging heeft, of zelfs wordt geannuleerd, kan het zijn dat je overgeboekt wordt op een vlucht van een andere maatschappij. De 3 grote maatschappijen in de VS, Delta, United en American Airlines hebben een akkoord om tegen een standaard tarief passagiers te vervoeren wanneer er een probleem is bij één van de maatschappijen. Het is één van de dingen die de maatschappijen onderscheidt van de budget maatschappijen.

In 2015 ging Delta echter meer vragen dan het standaard tarief en enkel United ging hier mee akkoord. De contracten met American Airlines werden volledig verbroken. Tot in 2018, wanneer de CEO van American Airlines een nieuwe overeenkomst wilde onderhandelen. Er werd een nieuw akkoord gesloten en ook de passagiers van American Airlines kunnen weer worden overgeboekt.

Wat American Airlines wel in alle stilte heeft veranderd, is dat het overboeken niet voor iedereen van toepassing is. Wie een ticket heeft geboekt in Economy class heeft geen recht op deze service en zal moeten wachten op een volgende beschikbare vlucht van American Airlines. Enkel wie meer dan 75.000 mijlen per jaar vliegt met American Airlines, of geboekt heeft in First class wordt nog overgeboekt naar een andere maatschappij. Passagiers uit Business class worden enkel overgeboekt indien de vertraging meer dan 5u zal zijn.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels