zaterdag, juni 15, 2024
No menu items!

Groot deel van Yellowstone zal voor lange tijd gesloten blijven

Door noodweer met enorme hoeveelheden regen en sneeuw afgelopen weekend is de infrastructuur van Yellowstone National Park zwaar beschadigd. Het park werd daarom gesloten voor alle bezoekers. Overstromingen en modderstromen hebben hele stukken van de wegen weggespoeld. Het noodweer heeft vooral in het noorden van het park toegeslagen. Het zuiden is minder hard getroffen en kan na een grondige evaluatie eventueel sneller weer worden opengesteld.

Het noorden van het park is zwaar getroffen

Een eerste analyse vanuit de lucht toont enorme schade aan meerdere stukken weg tussen de North Entrance (Gardiner), Mammoth Hot Springs, Lamar Valley en Cooke City bij de Northeast Entrance. Hele stukken weg zijn volledig verdwenen en het zal veel tijd vergen om dit te herstellen. De National Park Service doet al wat het kan om de wegen zo snel als mogelijk weer te herstellen, maar het is mogelijk dat enkele wegen in het noorden van Yellowstone niet meer zullen openen dit zomerseizoen.

Kaart van Yellowstone National Park
Afbeelding: earthtrekkers.com & nps.gov

Yellowstone volledig gesloten

Momenteel zijn alle toegangen van Yellowstone National Park gesloten, ook voor mensen met een reservatie voor een hotel of camping binnen het park. De rangers willen eerst het water van de overstromingen laten wegtrekken, zodat de toestand van alle wegen, bruggen en accomodaties kan worden gecontroleerd. De sluiting is alvast van kracht tot en met 19 juni.

Wegen in Yellowstone werden volledig weggespoeld.
Foto: nps.gov / Doug Kraus

Mogelijk snel gedeeltelijke heropening

De zuidelijke wegen lijken minder hard getroffen dan de noordelijke wegen en experten zijn aan het evalueren wanneer de zuidelijke lus weer zou kunnen worden opengesteld. Doordat de noordelijke lus voor lange tijd afgesloten zal zijn, wordt er ook geanalyseerd hoeveel bezoekers de zuidelijke lus elke dag zou kunnen verwerken. Waarschijnlijk zal er een reservatiesysteem worden ingevoerd om het aantal bezoekers te beperken om files te vermijden.

Lees ook  American Airlines past beleid bij vertraging en annulering aan

Coverfoto: cnn.com

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels