woensdag, mei 22, 2024
No menu items!

Mysteryland in 2015 terug op Woodstock-terrein

Dancefestival Mysteryland keert volgend jaar terug op het oorspronkelijke terrein van Woodstock in Bethel Woods. Daarnaast onderzoekt organisator ID&T edities in India en China.

Dat maakte Irfan van Ewijk, een van de oprichters en leiders van het Nederlandse ID&T, zaterdagmiddag (lokale tijd) bekend op een persconferentie tijdens de eerste Amerikaanse editie.

Van Ewijk zei ‘enorm trots’ te zijn dat Mysteryland – als eerste festival sinds 1969 – op de ‘heilige grond’ in Bethel Woods mag landen.

Opening met ritueel

Mysteryland US werd zaterdag rond het middaguur officieel geopend. Dat gebeurde met een rituele dans van en met een indianenstam, een knipoog naar de Amerikaanse historie en de hippietijd.

De leiders van de stam riepen op tot respect voor de natuur en de medemens en toonden zich blij dat de Mysteryland met zijn festival een brug tracht te slaan naar het hippie-erfgoed.

Primeur op Woodstock-terrein

Het is voor het eerst sinds het legendarisch festival uit 1969 dat weer een vergunning is afgegeven voor een evenement op de ‘heilige grond’ van Woodstock, op zo’n 2 uur rijden van New York. Dat festival geldt als de moeder der festivals en het ijkpunt van de hippietijd.

Dat Mysteryland nu wel op de ‘heilige’ gronden mag, past in het verhaal van de verovering van de Amerikaanse markt door de dance. Nederlandse ster-dj’s en bedrijven als ID&T, organisator van Mysteryland, spelen daarin een hoofdrol.

Veel Nederlandse dj’s

Op het programma van de eerste Amerikaanse editie van het langst lopende dancefestival ter wereld staan dan ook veel Nederlandse artiesten.

Vrijdagavond werd het festival al afgetrapt op het campinggedeelte. Het feest werd ‘gehost’ door Nicky Romero uit Veenendaal, die op zijn ‘Protocol’-avond ruimte geeft aan talenten van zijn gelijknamige label.

Lees ook  Las Vegas in 2014

Zaterdag barstte het festival pas echt los op het eigenlijke terrein, met onder meer optredens van het duo Showtek uit Eindhoven, Nicky Romero (dit keer zelf achter de knoppen) en de Tilburgse dj’s Fedde Le Grand en Brennan Heart. Afsluiter op het hoofdpodium is de Amerikaan Steve Aoki.

Grote namen op de afsluitende zondag waren Moby, Dimitri Vegas & Like Mike en Kaskade.

Met onder meer veel andere kunstvormen, artwork en communicatie is door de organisatie en deelnemende artiesten een duidelijke link gemaakt naar Woodstock en de hippietijd.

Niet uitverkocht

Op Mysteryland US was plek voor 20.000 bezoekers. De campingtickets waren volgens een woordvoerder van het festival allemaal uitverkocht, maar er waren nog zo’n 2.000 dagkaarten te koop.

Iets dichter bij New York vond ook dancefestival Electric Daisy Carnival plaats, waar Mysteryland volgens de woordvoerder mogelijk concurrentie van ondervond.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display