donderdag, juli 18, 2024
No menu items!

Niet enkel nationale parken gesloten door shutdown

De shutdown in de VS treft niet enkel de overheidsdiensten en nationale parken. Ook de musea van het Smithsonian Instituut zijn gesloten omdat er geen budget meer is.

 

Het Smithsonian Instituut bestaat uit verschillende onderzoeksinstellingen, 19 musea en een zoo. Het instituut wordt gefinancierd door de Amerikaanse overheid, maar die financiering is nu stilgevallen door de shutdown. Er was budget voorzien voor 2018, maar vanaf 2 januari 2019 was er geen geld meer. De musea en de zoo zijn gesloten. enkel in de zoo blijven er mensen aan het werk om de dieren te verzorgen.

Van de 19 musea staan er 11 in de National Mall in Washington DC. Zes anderen en de National Zoo bevinden zich in de omgeving van de hoofdstad. De 2 overige musea staat in New York City. De top musea zijn het National Museum of Natural History, het National Air and Space Museum en het National Museum of American History.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels