zondag, juni 16, 2024
No menu items!

Oplichting in Las Vegas

Recent is er in Las Vegas een nieuwe manier van kredietkaart fraude opgedoken. De oplichting gebeurt zeer professioneel en het is dan ook moeilijk om het spel door te hebben.
De oplichters gaan als volgt tewerk:

Ze bellen op de telefoon van je kamer de dag dat je bent ingechecked en vragen bij naam naar een persoon die in de kamer verblijft.  Je krijgt dan een uitleg van de persoon aan de lijn dat er een technisch probleem is geweest met het informaticasysteem van het hotel en dat je gegevens weer moeten worden ingegeven. Je krijgt dan zelfs even de manager aan de lijn om zich te excuseren en op de achtergrond hoor je mensen op een computer tikken en lobby-geluiden. Het telefoontje klinkt echt alsof het gevoerd wordt uit de lobby van je hotel.
Ze vragen dan naar je volledige naam en je kredietkaart nummer. Tot zover eigenlijk geen echt gevaar. Maar dan moeten ze ook de authorisatie code hebben die aan de achterkant van de kaart staat. Op dit punt moet je achterdochtig worden. GEEF DEZE CODE NOOIT AAN IEMAND ANDERS! Met deze code kunnen de oplichters aankopen doen met je kredietkaart.

Hoewel alles echt klinkt, mag je nooit op deze vragen ingaan. Het hotel zal nooit via de telefoon naar deze gegevens vragen. Ze zullen je steeds vragen bij de receptie langs te gaan.

De politie en hotels weten nog steeds niet hoe de oplichters te weten komen wie wanneer in welke kamer logeert. Bij de minste twijfel over de echtheid van een telefoontje kan je best bij de receptie langs gaan en dit melden.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels