woensdag, mei 22, 2024
No menu items!

Orkaan Arthur aan land in North Carolina

Orkaan Arthur is donderdagavond laat (lokale tijd) aan land gegaan in de Amerikaanse staat North Carolina. Kort voordat de tropische storm de kust bereikte, was hij uitgegroeid tot een orkaan van de tweede categorie met windsnelheden tot 163 kilometer per uur. Arthur is de eerste orkaan die dit orkaanseizoen de Verenigde Staten treft.

Eilanden voor de kust, waar veel Amerikanen een korte vakantie vierden in verband met Independence Day, waren uit voorzorg geëvacueerd. De autoriteiten hadden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen voor de komst van de orkaan. Opvangcentra werden al in een vroeg stadium opengesteld. Met orkaan Arthur is ook veel regenval voorspeld waardoor gebieden onder kunnen lopen. Slachtoffers zijn nog niet gemeld.

Bron: telegraaf.nl
Lees ook  National Parks Adventure film op komst

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display