vrijdag, juli 19, 2024
No menu items!

Virtueel wandelen door Grand Canyon

Iedereen kent Google Streetview wel, de dienst van Google die panorama foto’s van straten toont bij Google Maps. Met een soortgelijke camera, de Street View Trekker, heeft Google nu ook beelden gemaakt van de Grand Canyon.

De Trekker, het nieuwste systeem voor het verzamelen van beelden, is een draagbaar rugzaksysteem waarmee locaties kunnen worden bereikt die alleen te voet toegankelijk zijn. De mogelijkheid om Street View naar afgelegen, moeilijk bereikbare plaatsen zoals de Grand Canyon te halen, biedt een enorme kans om de schoonheid en geschiedenis van dit soort locaties toegankelijk te maken voor een wereldwijd publiek.

Het ruige terrein en de smalle en steile paden van de Grand Canyon zijn ideaal om de functionaliteit van de Trekker te laten zien. De smalle paden zijn niet toegankelijk voor de auto’s, trikes en trolleys die Google normaal gesproken voor Street View gebruikt, maar zijn perfect voor de draagbare Trekker-rugzak. Dankzij het compacte formaat kunnen wandelaars gemakkelijk lopen met de Trekker. Bovendien worden de beelden tijdens het lopen automatisch verzameld. De Trekker wordt bestuurd met een Android-apparaat en bestaat uit 15 lenzen boven op een standaard die elk een verschillende kant op zijn gericht, zodat de beelden kunnen worden samengevoegd tot een panoramaweergave van 360 graden.

Het kostte een team van tien Googlers en vijf Trekkers ongeveer drie dagen om de belangrijkste paden van de South Rim van de Grand Canyon vast te leggen. Twee Trekker-teams wandelden langs de Bright Angel Trail, kampeerden ’s nachts bij de Phantom Ranch en liepen de volgende dag langs de South Kaibab Trail. Drie andere Trekker-teams bleven boven op de Grand Canyon om beelden langs de rand van het ravijn en van de South Rim Trail te verzamelen. het team verzamelde ook beelden van de meteorietkrater net buiten Grand Canyon National Park.

Lees ook  Daarom staan er geen wolkenkrabbers in Washington DC

Bekijk hier de prachtige beelden van de Grand Canyon.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels