donderdag, mei 23, 2024
No menu items!

Vliegtickets tot 30% goedkoper bij reisagent

Online prijzen vergelijken is niet de enige manier om te besparen op je vliegtickets. Een nieuwe campagne van reisorganisatie Joker wil ons er op attent maken dat we de reisagent vaak over het hoofd zien, terwijl die net voordelen kan bieden die je online niet kan vinden. 

In het campagnefilmpje zien we drumster Isolde Lasoen op een paradijselijke locatie, terwijl ze tromroffels voorziet bij zanger Bent van Looy die de voordelen opsomt van offline boeken. Later deze week volgt een tweede luik, waarin tips gegeven worden om goedkoper vliegtickets te boeken. “We weten dat veel mensen heel goed online kunnen zoeken naar voordelige aanbiedingen”, zegt Marij Lambert van Joker. “Maar soms vergeten ze dat ze in een e-commerce omgeving aan het zoeken zijn, die niet noodzakelijk de logica volgt van wat je nodig hebt op reis. In de wereld van e-commerce word je onder druk gezet om toch maar te boeken, met bekende trucs zoals aangeven dat het aantal plaatsen beperkt zijn of dat er op hetzelfde moment als jij tien andere mensen de aanbieding bekijken”.

Reisagenten mogen vliegtickets vaak goedkoper aanbieden als je ze boekt in combinatie met een aantal hotelovernachtingen of een huurwagen. “Maar dat zijn wel dingen die je vaak nodig hebt als je op reis gaat”, zegt Lambert. “In tegenstelling tot een website kan een reisagent mee zoeken naar combinaties die de logica van jouw reisplannen volgen. Vaak kan je zo vluchten naar verre bestemmingen vinden die tot tien procent goedkoper zijn, in het hoogseizoen zelfs tot dertig procent”.

Lees ook  Hoe Amerikanen over andere staten denken? (2-3)

Maar ook wie geen pakketten wil boeken, haalt mogelijk voordeel uit een bezoekje aan de reisagent. “Jongeren tussen achttien en vijfentwintig kunnen een voordeliger tarief krijgen, maar niet alle online databanken kunnen daarop selecteren. Het is dus niet omdat je dat vakje aanvinkt, dat je ook de aangepaste tarieven krijgt. Hetzelfde geldt voor honeymoonformules of bezoeken aan vrienden of familie in het buitenland. Daarvoor moet je documenten kunnen voorleggen die een computer niet kan controleren, maar een reisagent wel. Bovendien weten wij ook dingen die websites niet weten. Dat er een luchthaven dichterbij is waar je goedkoper heen kan vliegen, bijvoorbeeld, of dat je in bepaalde landen geen extra kosten betaalt als je een huurautobij vertrek ergens anders aflevert als bij aankomst. Als je dus denkt dat je online een hele voordelige aanbieding gevonden hebt, kom er dan toch nog eens mee naar een reisagent. De kans is groot dat we een goedkoper ticket kunnen vinden”.

Bron: Nieuwsblad.be

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display