woensdag, mei 22, 2024
No menu items!

Vliegtickets volgend jaar duurder?

Laten we je niet in spanning houden: “waarschijnlijk zal je volgend jaar niet meer betalen voor je vliegticket, of toch niet veel meer”, zegt Rick Seaney, Amerikaans vliegticket expert. Het slechte nieuws is dat deze bewering enkel geldt als de olieprijs niet plots sterk stijgt. Hij baseert zijn voorspelling op het gebrek aan extra geld in consumenten hun portemonnee. De consument heeft het dus voorlopig voor het zeggen.

Rick houdt rekening met 4 oorzaken voor prijsstijgingen van vliegtickets:
1 – Aanbod: Minder zitjes beschikbaar door minder vluchten
2 – Concurrentie: Steeds minder van belang, gezien de vele fusies en samenwerkingen van maatschappijen
3 – Brandstof: Oncontroleerbare kost die de grootste uitgavepost is
4 – Vraag: Hangt vooral van de economische situatie af

Het voordeel is vooral voor de luchtvaartmaatschappijen voor de eerste 3 oorzaken, sinds de oliecrisis van 2008 en de daaropvolgende depressie. Nummer 4 is in het voordeel van de consument. De vraag is stabiel, maar aan de lage kant. Ticketprijzen waren aan het begin van dit jaar nog op hetzelfde niveau van 2012. De economie groeit simpelweg niet sterk genoeg om alle zitjes te vullen.

Wil je graag weten hoeveel je nu voor een ticket naar de VS betaalt? Hieronder vind je links naar een prijsoverzicht van enkele luchtvaartmaatschappijen.

Air Berlin
Britisch Airways
Icelandair
KLM
Lufthansa
United

Lees ook  Limited edition Ferrari voor Verenigde Staten

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display