woensdag, mei 22, 2024
No menu items!

Voor 14 euro met Ryanair naar de VS

Ryanair is een stap dichter bij transatlantische vluchten. De raad van bestuur van het bedrijf zette het licht op groen voor het plan waarbij de lowcostmaatschappij vluchten tussen Europese en Amerikaanse steden vanaf 10 pond (14 euro) zou aanbieden. Dat schrijven de Financial Times en De Tijd.

Vliegen we binnenkort van Londen naar New York en terug voor een paar euro? Ryanair wil het alvast proberen. Het bedrijf van CEO Michael O’Leary droomt ervan om over vier à vijf jaar goedkope vluchten aan te bieden vanuit steden als Londen, Berlijn, Dublin en Keulen naar New York, Boston, Chicago en Washington.

O’Leary legde het plan voor aan zijn raad van bestuur, die het goedkeurde. Een grote klip die nu nog genomen moet worden is de investering in nieuwe vliegtuigen. De Boeiings waarmee Ryanair vandaag tussen verschillende Europese steden vliegt zouden niet geschikt zijn voor transatlantische vluchten.

Het plan is zeer ambitieus, zo schrijft De Tijd. Ryanair zou niet de eerste maatschappij zijn die er zijn vingers aan verbrandt. In het verleden gingen maatschappijen als Skytrain en Zoom Airlines kapot aan goedkope transatlantische vluchten. Momenteel wordt het geprobeerd door Norwegian Airlines, die hierdoor ook zwarte sneeuw ziet. “Wij hebben een sterker merk dan Norwegian”, zo reageert het hoofd marketing in de Britse zakenkrant Financial Times. “We doen meer vluchten en ons kostenmodel is efficiënter.”

Bron: demorgen.be

Lees ook  Dode beer gevonden in Central Park

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display