zaterdag, juni 15, 2024
No menu items!

Euro’s wisselen in dollars

Je kan in de VS wel bijna overal met je kaart betalen maar toch neem je best wat dollars mee als je naar daar vertrekt. 

In de VS is de creditcard het betaalmiddel bij uitstek, maar het is toch handig om wat cash bij de hand te hebben. Zo kan je op de luchthaven snel een snack kopen of fooi geven aan de bellboy nadat hij je bagage in het hotel naar binnen droeg. 

Wisselopties

  • Thuis wisselen: Wissel een deel van je geld om bij een lokale bank of wisselkantoor voordat je vertrekt. Dit kan handig zijn voor directe uitgaven bij aankomst.
  • Online dollars kopen: Ook bij een online wisselkantoor kan je euro’s omwisselen voor dollars. Dat kan bv. bij GWKTravelex.nl.
  • Op de bestemming wisselen: Wissel een deel van je geld in de Verenigde Staten. Wisselkantoren op luchthavens zijn meestal duurder, dus zoek naar wisselkantoren in de stad of gebruik bankautomaten.
  • Bankautomaten (ATMs): Gebruik je bankkaart om geld op te nemen bij bankautomaten in de VS. Je krijgt vaak een gunstigere wisselkoers dan bij de lokale bank, maar let op voor eventuele kosten die er bij komen. Zowel je eigen bank als de Amerikaanse bank kunnen kosten rekenen voor het opnemen van contant geld bij een ATM.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels