vrijdag, juli 19, 2024
No menu items!

Internationaal paspoort

Een elektronisch leesbaar internationaal paspoort is verplicht voor reizen naar de VS. Je paspoort moet minstens geldig zijn tijdens de periode van je verblijf in de VS. Ook kinderen en baby’s hebben een paspoort nodig.

Bij de grenscontrole zal je een internationaal paspoort moeten voorleggen. Je gewone identiteitskaart wordt niet aanvaard om toegang te krijgen tot de VS.

Om je paspoort in goede staat te houden tijdens je reis is een paspoorthoesje aangeraden. Zo is je paspoort altijd goed beschermd.

Kwmobile paspoorthoesje met wereldkaart
=> Bekijken op Amazon.nl

Herbst transparant paspoorthoesje
=> Bekijken op Amazon.nl

Tijdig aanvragen

Vraag je paspoort op tijd aan want er gaan al snel enkele weken over voor je paspoort wordt afgeleverd. Er is in noodgevallen nog een spoedprocedure om je paspoort binnen 2 dagen te hebben, maar dit is een zeer dure optie. Je moet je paspoort ook al hebben voor het aanvragen van een visum of ESTA.

Vanaf maart 2014 worden er enkel nog biometrische paspoorten afgeleverd in België. Het is echter niet verplicht zo een paspoort te hebben om naar de VS te reizen.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels