zondag, juni 16, 2024
No menu items!

Onverharde wegen met een huurwagen

In het contract van een huurwagen staat steeds vermeld dat er niet op onverharde wegen mag worden gereden. Sommige plaatsen zijn echter enkel bereikbaar via een onverharde weg. Moet je deze plaatsen dan overslaan tijdens je trip?

In Amerika zijn er veel plaatsen die enkel via een onverharde weg te bereiken zijn. Maar dan zou je hier dus nooit kunnen geraken met een huurwagen. De meeste verhuurders verbieden het rijden op onverharde wegen. We legde de vraag voor aan de verhuurders zelf.

Is rijden op onverharde wegen toegelaten?

We stuurden een mail naar 2 grote verhuurmaatschappijen, Alamo en Avis, om na te vragen of we met de huurwagen toch goed onderhouden, onverharde wegen mogen nemen om op enkele plaatsen te komen. We gaven 3 plaatsen mee die enkel bereikbaar zijn via een onverharde weg:

  • Bodie State Historic Park
  • Palouse Falls State Park
  • The Moki Dugway

Wat zegt Alamo?

Al snel kregen we een antwoord van Alamo. De uitleg die we kregen was dat Alamo het niet kan toelaten om op onverharde wegen te rijden met hun huurwagen omdat wanneer er een takeldienst nodig is, deze enkel takelt tot maximum 30m van een verharde weg. Volgens Alamo zouden we deze stops dus moeten schrappen uit de planning.

Is het OK voor Avis?

Avis liet ons weten dat het niet toegelaten wordt om op onverharde wegen te rijden omdat wanneer de banden beschadigd raken, alle eventuele schade aan de wagen ten koste van de huurder is. Ook met een huurwagen van Avis zouden we de genoemde plaatsen dus niet kunnen bezoeken.

Lees ook  Reisverzekering

Wat als je het toch doet?

Hoewel geen enkele maatschappij het toelaat, kom je toch vaak huurwagens tegen op onverharde wegen. Zelf hebben we het bij Amerika Reis ook al vaak gedaan. Zolang je op de goed onderhouden wegen blijft, is het risico heel klein. De wegen naar staatsparken zijn meestal zeer goed onderhouden en zijn heel goed berijdbaar. Maar ons advies blijft: als je je er niet goed bij voelt, moet je het gewoon niet doen.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels