vrijdag, juli 19, 2024
No menu items!

Yosemite National Park

Niet enkel een prachtige vallei, maar een altaar voor de natuur, de kracht van gletsjers en de rust van de Hoge Sierra. Yosemite werd voor het eerst beschermd in 1864 en is het bekendst voor de watervallen. Maar je vindt er ook diepe valleien, grote vlaktes, oeroude sequoias en zoveel meer.

“Geen enkele tempel door mensen gemaakt kan het opnemen tegen Yosemite,” schreef John Muir, de bezieler van Yosemite National Park. Deze tempel van de natuur ontvangt jaarlijks 4 miljoen bezoekers. Zowat 90% van hen bezoekt de vallei, een kloof van 1,5 km breeds en 11 km lang, die zowat 1% van het park omvat. Buiten de vallei zijn er zowat 1200 km aan wandelpaden.

Indien je uit het oosten naar het park wil rijden, neem dan de Tioga Pass. Dit is een prachtige bergpas met mooie uitzichten op Yosemite.

Niet te missen

Yosemite Valley

Yosemite Valley is wereldberoemd voor de imposante watervallen, weiden, kliffen en rotsformaties. De vallei is het hele jaar door met de auto bereikbaar.

Mariposa Grove of Giant Sequoias

Mariposa Grove ligt 36 mijl (1 uurtje rijden) ten zuiden van Yosemite Valley, bij de zuidelijke ingang van het park. Mariposa Grove is de grootste verzameling reuze sequoia’s (ook gekend als Sierra redwoods of grote bomen) in Yosemite. De weg naar Mariposa Grove wordt in de winter niet sneeuwvrij gemaakt en is vaak afgesloten voor auto’s van november tot april. Wandelaars en skiers kunnen wel door.

Wawona

In Wawona vind je het historische Wawona Hotel, gebouwd in de late negentiende eeuw. Het Pioneer Yosemite History Center, een collectie historische gebouwen, ligt vlak achter de overdekte brug achter het hotel. Wawona is het hele jaar door bereikbaar.

Lees ook  Grand Canyon National Park

Glacier Point & Badger Pass

Glacier Point ligt 30 mijl (1 uurtje rijden) van Yosemite Valley en biedt een fantastisch zicht op Yosemite Valley, Half Dome en de High Sierra. De weg naar het uitkijkpunt eindigt bij Glacier Point en is afgesloten van november tot begin mei/eind juni, afhankelijk van de sneeuwval. Van midden december tot maart wordt de weg sneeuwvrij gemaakt tot het Badger Pass ski gebied en kan Glacier Point bereikt worden op skis.

Yosemite in feiten:

  • Oppervlakte: 3.080 km²
  • Nationaal park sinds: 1 oktober 1890
  • Locatie: California

Praktische informatie

Hoewel Yosemite National Park het hele jaar door geopend is, zijn delen van het park niet bereikbaar van november tot mei door sneeuw.

Het Yosemite Valley Visitor Center ligt in Yosemite Village in Yosemite Valley en is geopend op volgende uren:

  • Het ganse jaar: 9u00 tot 17u00

Yosemite National Park ligt in de Sierra Nevada in Californië en is bereikbaar uit verschillende richtingen. 

  • Vanuit het westen kan je via Manteca of Merced de westelijke ingang bereiken
  • Vanuit het oosten kan je Highway 120 over de Sierra Nevada nemen naar de oostelijke ingang. Deze weg wordt ook de Tioga Pass genoemd en is enkel berijdbaar van juni tot oktober door sneeuw.
  • Vanuit het zuiden kan je het park inrijden bij Wawona
Yosemite Map

 In Yosemite Valley zijn er verschillende parkings beschikbaar, van waar je met het efficiente shuttle-systeem de ganse vallei kan bezoeken. Hou er wel rekening mee dat op drukke dagen de parkings vol kunnen staan, en je dus nergens je auto kwijtraakt!

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels