woensdag, mei 22, 2024
No menu items!

Route 66 – Arizona

In Arizona liggen 2 van de mooiste stroken van Route 66, van Seligman naar Kingman, en de bergrit naar Oatman. Ook een van de grootste toeristische trekpleisters ligt in Arizona, de Grand Canyon.

Petrified Forest National Park

In Petrified Forest vind je enkele van de meest indrukwekkende fossielen die ooit zijn gevonden en elk jaar komen er door erosie nog meer boven. De versteende bomen geven aan dat de regio vroeger een tropisch klimaat had en bedenkt was met door een woud met gigantische bomen.

=> Lees hier meer over Petrified Forest National Park

1 Park Road, Petrified Forest, Arizona

Route66 Arizona Petrified Forest

Route 66 liep dwars door Petrified Forest. De enige overblijfselen van de originele weg zijn de elektriciteitspalen.

Route66 Arizona Petrified Forest Route 66

Wigwam Motel

Hoe lang is het geleden dat je nog in een wigwam hebt geslapen? Met deze slogan nodig het Wigwam Motel je uit om te overnachten in een van de betonnen wigwams.

811 W Hopi Dr, Holbrook, Arizona

Route66 Arizona Wigwam Motel Holbrook

Meteor Crater

Meteor Crater, ook wel Barringercrater genoemd, is waarschijnlijk de bekendste inslagkrater ter wereld. Zo een 50.000 jaar geleden is een meteoriet van 50m hier ingeslagen. De krater heeft een diameter van 1300m en is 170m diep. Astronauten van NASA hebben hier getraind voor de landingen op de maan.

Interstate 40 Exit 233, Winslow, Arizona

Route66 Arizona Meteor Crater

Grand Canyon National Park

Veel Amerikaanse bezienswaardigheden inspireren mensen om het groots te zien, maar geen enkele kan tippen aan de buitenaardse schaal van de Grand Canyon. Het is niet de diepste (de Kali Gandaki Gorge in Nepal is veel dieper) of de breedste (Capertee Valley in Australie is zowat 1 km breder en langer dan de Grand Canyon) kloof ter wereld, maar is wereldberoemd om de overweldigende grootte en het kleurrijke landschap.

Lees ook  Route 66 - Kansas

=> Lees hier meer over Grand Canyon National Park

Grand Canyon Village, Arizona

Route66 Arizona Grand Canyon National Park

Seligman

Een trip naar Seligman is een trip terug naar de tijd dat Route 66 nog de Main Street van Amerika was. Al in 1920 kwam Route 66 door Seligman en toen eind jaren 70 de interstate werd aangelegd, wist het dorp te overleven. Angel Delgadillo kon bezoekers naar Seligman blijven trekken en ijverde voor het behoud van Route 66 als Historic Highway. Eten doen we in de Snowcap Drive-In van Delgadillo, of in het Roadkill Cafe.

Seligman, Arizona

Route66 Arizona Seligman

Oatman

Meer dan 100 jaar geleden was Oatman een mijnkamp. In 1915 vonden 2 mijnwerkers een goudader van 10 miljoen dollar en binnen het jaar woonden er meer dan 3500 mensen in het dorp. Oatman werd genoemd naar Olive Oatman. Zij werd gekidnapt door de Apache indianen en later weer gered. In 1924 sloot de laatste mijn en kon het dorp overleven door reizigers op Route 66. Door de straten van Oatman lopen nog steeds de nakomelingen van de burros, ezels die werden gebruikt in de mijn. De ezels zijn tam en je kan ze zo voederen.

Oatman Arizona

Route66 Arizona Oatman

Route 66 Illinois sign
Route 66 Missouri sign
Route 66 Kansas sign
Route 66 Oklahoma sign
Roadtrip Route 66
Route 66 Texas sign
Route 66 New Mexico sign
Route 66 Arizona sign
Route 66 California sign

EZ66 GUIDE For Travelers

Deze gedetailleerde wegbeschrijving van Jerry McClanahan is een must-have voor een trip langs Route 66.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Gerelateerde artikels

No posts to display