zondag, juni 16, 2024
No menu items!

Route 66 – Missouri

De tweede staat die je doorkruist langs Route 66, is Missouri. De Gateway Arch in St. Louis wijst je de weg naar het westen.

Chain of Rocks Bridge

De Chain of Rocks Bridge werd over de Mississippi gebouwd in 1929 en maakte sinds 1936 deel uit van Route 66. Het speciale aan deze brug is de bocht in het midden. In plaats van in een recht stuk de rivier over te steken, moest door de zachte bodem en een bestaande toren in het water het traject worden aangepast. Er werd een bocht van 30 graden in het midden van de brug voorzien. In 1967 ging verderop een nieuwe brug open voor de interstate en werd de Chain of Rocks Bridge gesloten. Nu is ze enkel nog toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

St. Louis, Missouri

Route 66 Missouri 1 Chain Of Rocks Bridge

Union Station 

St. Louis Union Station was ooit ’s werelds grootste en drukste treinterminal, maar door de opkomst van de vliegtuigen werd het grote station overbodig en te duur om te onderhouden. In 1980 werd het omgebouwd naar een Double Tree hotel, shopping center en entertainment locatie.

1820 Market Street, St. Louis, Missouri

Route 66 Missouri 2 St Louis Union Station

Gateway Arch

Als grootste monument van de VS herinnert de Gateway Arch aan Thomas Jefferson’s visie en de rol van St. Louis in de westwaartse uitbreiding van de Verenigde Staten. De 192 meter hoge boog werd gebouwd in 1965 en maakt deel uit van het Jefferson National Expansion Memorial. Met een speciaal tramsysteem kan je tot boven in de boog geraken, van waaruit je een prachtig zicht hebt op St. Louis en omgeving.

Lees ook  Route 66 - Kansas

11 North 4th Street, St. Louis, Missouri 

Route 66 Missouri 3 Gateway Arch

Ted Drewes Frozen Custard 

Frozen custard is een soort ijs. Er worden boter en eierdooiers aan het ijs toegevoegd, waardoor er amper ijskristallen inzitten en de custard roomzacht is. Ted Drewes opende zijn eerste zaak in 1929 in Florida en in 1941 opende Ted Drewes Frozen Custard langs Route 66 in St. Louis.

6726 Chippewa Street, St. Louis, Missouri 

Route 66 Missouri 4 Ted Drewes Frozen Custard

Meramec Caverns

Meramec Caverns is een grottensysteem van 7,4km lang. De kalksteen grotten werden in 1933 verkend en zijn sinds 1935 een van de belangrijkste trekpleisters langs Route 66. Er zijn ook aanwijzingen dat de beruchte Jesse James zich in 1870 schuil hield in de grotten. De uitbater van de Meramec Caverns vond ook de bumpersticker uit om reclame te maken voor zijn grot.

1135 State Highway West, Sullivan, Missouri

Route 66 Missouri 5 Meramec Caverns

Wagon Wheel Motel 

Het Wagon Wheel Motel is het langst, doorlopend geopende motel langs Route 66. Al sinds 1938 kan je hier overnachten en de toekomst is verzekerd door een volledige renovatie in 2010. De kamers van het hotel zitten niet in een doorsnee gebouw, maar zijn tegen elkaar aangebouwde kleine huisjes.

901 East Washington Blvd, Cuba, Missouri

Route 66 Missouri 6 Wagon Wheel Motel

Totem Pole Trading Post

De Totem Pole Trading Post is de oudste shop/tankstation aan Route 66 in Missouri. Al in 1933 kon je hier tanken en een snack eten.

1413 Martin Springs Drive, Rolla, Missouri

Route 66 Missouri 7 Totem Pole Trade Post

Stony Dell Resort 

Het Stony Dell Resort werd gebouwd in 1932 en was immens populair. Er was een 100 meter lang zwembad, met water uit een bron in de buurt. Al in 1946 werd Route 66 rond Arlington geleid en kwam er nog amper volk. Er blijft nu niets meer over dan ruines van wat ooit een prachtig resort was.

Lees ook  Route 66 - Illinois

State Highway D, Mark Twain National Forest, Newburg, Missouri

Route 66 Missouri 8 Stony Dell Resort

Gary’s Gay Parita

Steve Turner weet alles van Route 66 en heeft het Sinclair tankstation van zijn vader uit 1930 perfect onderhouden, met originele pompen en memorabilia uit de hoogdagen van The Mother Road.

21118 Old 66 Ash Grove, Missouri

Route 66 Missouri 9 Gary's Gay Parita

Route 66 drive-in

Het drive-in theater werd geopend in 1949 en er worden nu nog steeds films vertoond in het weekend. Om het geluid van de film in de auto’s te krijgen, staan er paaltjes met luidsprekers.

17231 Old 66 Blvd, Carthage, Missouri

Route 66 Missouri 10 Route 66 Drive In

Route 66 Illinois sign
Route 66 Missouri sign
Route 66 Kansas sign
Route 66 Oklahoma sign
Roadtrip Route 66
Route 66 Texas sign
Route 66 New Mexico sign
Route 66 Arizona sign
Route 66 California sign

EZ66 GUIDE For Travelers

Deze gedetailleerde wegbeschrijving van Jerry McClanahan is een must-have voor een trip langs Route 66.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Gerelateerde artikels