vrijdag, juli 19, 2024
No menu items!

Route 66 – New Mexico

Route 66 snijdt New Mexico in een rechte lijn in 2 delen. Voor 1937 maakte de route echter nog een omweg langs Santa Fe.

Tucumcari

Tucumcari is de grootste stad tussen Amarillo en Albuquerque. Er staan nog enkele motels die de komst van de interstate hebben overleefd, zoals het Royal Pallacio en het Blue Swallow Motel. Eten kunnen we in La Cita, een mexicaans restaurant.

Tucumcari, New Mexico 

Route66 New Mexico Blue Swallow Motel

Silver Moon Café

Het Silver Moon Café is nog een authetieke Route 66 diner. Je kan er eten van een Mexicaans-Amerikaanse keuken in een aangename Mexicaanse setting.

2545 Historic Route 66, Santa Rosa, New Mexico

Route66 New Mexico Silver Moon Cafe

Route 66 Auto Museum

Eigenaar Bozo Cordova startte lang geleden met het restaureren van oude klassiekers. Nu stelt hij meer dan 30 prachtige modellen ten toon in zijn eigen museum. Naast de auto’s heeft Bozo ook een grote collectie reclameborden uit de hoogdagen van Route 66.

2866 Will Rogers Ave., Santa Rosa, New Mexico

Route66 New Mexico Route 66 Auto Museum

Santa Fe

Santa Fe is de hoofdstad van New Mexico en werd gesticht in 1610. Daarmee is het de oudste hoofdstad van de Verenigde Staten. Santa Fe is Spaans voor ‘Heilig Geloof’. De stad is vooral bekend van de kenmerkende bouwstijl, de Spaanse Pueblo. Alle gebouwen in het centrum zijn gebouwd uit deze stijl. 

Santa Fe, New Mexico

Route66 New Mexico Santa Fe La Fonda

Bandelier National Monument

Het Bandelier National Monument is een gebied van 134 vierkante kilometer met vele petrogliefen en rotswoningen in de buurt van Santa Fe. 11000 jaar geleden woonden hier al de voorouders van de indianen. Via de 2 km lange Main Loop Trail kom je langs een aantal rotswoningen en tekeningen. Sinds dit jaar mag je met je auto het park niet meer in en moet je de shuttle bus nemen.

Lees ook  Route 66 - Missouri

15 Entrance Rd, Los Alamos, New Mexico

Route66 New Mexico Bandelier National Monument

Bradbury Science Museum 

Het Bradbury Science Museum in Los Alamos maakt deel uit van het Los Alamos National Laboratory en is een bezoekje waard als je in Santa Fe bent. Het National Laboratory werd opgericht in 1943 als site Y van het Manhattan Project, met als doel het ontwikkelen van een atoombom. Twintig maanden later, op 16 juli 1945, werd de eerste atoombom tot ontploffing gebracht op een testsite in Alamogordo. Nadien werden hier Little Boy en Fat Man gemaakt, de bommen die werden gedropt op Hiroshima en Nagasaki. Het Laboratory doet nu nog steeds onderzoek naar technologieen die de veiligheid van de VS kunnen garanderen, gaande van nanotechnologie tot nieuwe wapens en computers. In het Bradbury Science Museum krijgen bezoekers een overzicht van de ontwikkelingen van het National Laboratory, zoals het Manhattan Project en opkomende technologieen.

1350 Central Avenue, Los Alamos, New Mexico

Route66 New Mexico Bradbury Science Museum

Gallup

Gallup ligt langs Route 66 en word ook de ‘Indian Capital of the World’ genoemd, omdat er vele Indianen stammen vertegenwoordigd zijn zoals de Navajo, Zuni en Hopi. Je vindt er ook het historische El Rancho Hotel & Motel, waar verschillende western-sterren als John Wayne, Ronald Reagan, Doris Day en Humphrey Bogart verbleven tijdens de opnames in de buurt.

Gallup, New Mexico

Route66 New Mexico Gallup El Rancho Hotel

Als je een kleine omweg wil maken, kan je ook volgende 2 zaken nog bezoeken.

Ice Cave & Bandera Volcano 

De Bandera Volcano barstte 10000 jaar geleden uit en liet een indrukwekkende krater achter. Via een wandeling van 20 minuten kan je naar de top van de vulkaan, van waaruit je een prachtig zicht hebt op de krater en de omgeving. Een ander pad leidt naar een ingestorte lavatunnel. Het water in de tunnel is het hele jaar door bevroren. De temperatuur is er constant -0,5 graden.

Lees ook  Route 66 - Texas

12000 Ice Caves Road, Grants, New Mexico 

El Morro National Monument

El Morro National Monument ligt langs een eeuwenoude route die van oost naar west liep door New Mexico en is een absolute aanrader. Blikvanger is de zandstenen rots die boven de vlakte uitsteekt. Aan de basis van de rots is er een meertje. Hierdoor was het vroeger een goede rustplaats tijdens de lange toch naar het westen. Tijdens de Headland Trail van 3,2km kom je op de top van de rots.

Ramah, New Mexico

Route66 New Mexico El Morro National Monument

Route 66 Illinois sign
Route 66 Missouri sign
Route 66 Kansas sign
Route 66 Oklahoma sign
Roadtrip Route 66
Route 66 Texas sign
Route 66 New Mexico sign
Route 66 Arizona sign
Route 66 California sign

EZ66 GUIDE For Travelers

Deze gedetailleerde wegbeschrijving van Jerry McClanahan is een must-have voor een trip langs Route 66.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Gerelateerde artikels