dinsdag, juli 23, 2024
No menu items!

Route 66 – Texas

Route 66 gaat maar door een klein stuk van Texas. De Mother Road gaat dwars door de Panhandle.

U-Drop-Inn Restaurant and Service Station 

Het gebouw werd gebouwd in 1936 in art-deco stijl. Origineel zaten er 2 zaken in het gebouw, Tower Station, een tankstation, en U-Drop-Inn, een cafe.  In 1997 werd het gebouw gerestaureerd en omgebouwd naar een museum en bezoekerscentrum.  Ramone’s Automotive Body and Paint Shop in Radiator Springs in de film Cars is gebaseerd op de  U-Drop-Inn.

101 East 12th Street, Shamrock, Texas

Route66 Texas U-Drop-Inn Restaurant And Service Station

Phillips 66 Service Station

Dit was het eerste Phillips 66 tankstation, geopend in 1928. Het gebouw werd in 1992 gerestaureerd door de Texas Route 66 Association.

219 Gray Street, McLean, Texas

Route66 Texas Phillips 66 Service Station

Leaning Water Tower

Deze watertoren in Groom staat helemaal scheef. De vreemdste oorzaken worden genoemd, van een aardbeving, over een tornado tot een botsing met een vliegtuig. Maar niets is minder waar. De toren werd opzettelijk scheef gebouwd, als marketing stunt.

Route 66, Groom, Texas

Route66 Texas Leaning Water Tower Groom

Groom Cross 

In Groom staat het grootste kruisbeeld van het westelijk halfrond. Het kruis is 58 meter hoog en is van 32km ver te zien. Rond het kruis wordt de kruisweg afgebeeld met levensgrote beelden. Ook een replica van de graftome van Jezus werd naast het kruis gebouwd.

Route 66, Groom, Texas 

Route66 Texas Groom Cross

Bug Farm

Bug Farm in Conway is een parodie op Cadillac Ranch. Vijf Volkswagen Beetles werden met de neus naar beneden in de grond ingegraven. Bezoekers worden uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan met graffiti.

Old Route 66, Conway, Texas

Route66 Texas Bug Farm

Palo Duro Canyon State Park

Palo Duro Canyon is de tweede grootste canyon van de Verenigde Staten. Hij is 110 km lang, 250 m diep en gemiddeld 9,7 km breed. Op het breedste punt is de canyon 32 km breed. Palo Duro wordt ook wel de ‘Grand Canyon van Texas’ genoemd door de vele gelijkenissen, zoals de immense oppervlakte en de verschillende steenlagen. 

Lees ook  Route 66 - California

De Canyon ontstond door erosie door een zijtak van de Red River. Er zijn verschillende geologische formaties en hoodoos. De belangrijkste en mooiste rotsformatie is ‘The Lighthouse’. Deze is te bereiken via een 9 km lange wandeling. We kunnen deze echter niet doen, omdat het wordt afgeraden de moeilijke tocht te doen bij temperaturen boven de 27°C.

11450 State Hwy Park Rd 5, Canyon, Texas

Route66 Texas Palo Duro Canyon State Park

Big Texan Steak Ranch

In 1960 opende R. J. “Bob” Lee The Big Texan Steak Ranch in Amarillo langs Route 66. Al snel werd het de ideale stopplaats om een heerlijke steak te eten. Maar de zaak The Big Texan Steak Ranch werd pas echt wereldberoemd door de gratis steak van 2 kg, als je hem binnen het uur naar binnen werkt.

7701 I-40, Amarillo, Texas

Route66 Texas Big Texan Steak Ranch

Cadillac Ranch

Cadillac Ranch is een kunstwerk van Chip Lord, Hudson Marquez en Doug Michels. Het werk bestaat uit 10 Cadillacs die met de voorkant in de grond zijn geplaatst onder dezelfde hoek als de piramides van Gizeh. De auto’s zijn gerangschikt van oud naar nieuw, zodat elk verschillend ontwerp van de staartvin zichtbaar is. De bergketen met staartvinnen in de Pixarfilm Cars werd gebaseerd op Cadillac Ranch. Bezoekers worden uitgenodigd om bij te dragen aan het kunstwerk door zelf graffiti te spuiten. 

I-40, Amarillo, Texas

Route66 Texas Cadillac Ranch

Vega Motel

Het Vega Motel is een van de weinige motels die het einde van Route 66 hebben overleefd. Al sinds 1947 kunnen mensen er overnachten. In 1964 werd het motel nog volledig gerenoveerd.

1005 Vega Blvd, Vega, Texas

Route66 Texas Vega Motel

Midpoint Cafe 

Het Midpoint Cafe ligt midden tussen Chicago en Santa Monica. Een van de meest gefotografeerde borden langs Route 66 duidt hier het halfweg punt aan. Vroeger was het Midpoint Cafe een gewone stop langs de route, maar tijdens de heropleving van Route 66 drong het door dat de locatie perfect in het midden tussen Chicago en Santa Monica lag. De naam werd toen veranderd in Midpoint cafe.

Lees ook  Route 66 - Missouri

305 West Historic Route 66, Adrian, Texas 

Route66 Texas Midpoint Cafe

Glenrio Historic District

Glenrio ontstond in 1903 pal op de grens tussen Texas en New Mexico. Dit was nog voor er sprake was van Route 66. De Mother Road bracht vele reizigers naar het dorp, maar sinds enkele honderden meters verder de interstate werd geopend, is het dorp een spookdorp geworden. 

Glenrio, Texas

Route66 Texas Glenrio

Route 66 Illinois sign
Route 66 Missouri sign
Route 66 Kansas sign
Route 66 Oklahoma sign
Roadtrip Route 66
Route 66 Texas sign
Route 66 New Mexico sign
Route 66 Arizona sign
Route 66 California sign

EZ66 GUIDE For Travelers

Deze gedetailleerde wegbeschrijving van Jerry McClanahan is een must-have voor een trip langs Route 66.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Gerelateerde artikels