vrijdag, juli 19, 2024
No menu items!

Californië

Californië is de derde grootste staat van de VS, na Texas en Alaska. De bekendste steden zijn Los Angeles, San Francisco en San Diego. De hoofdstad is misschien wel minder gekend, Sacramento. Met Yosemite en sequoia heeft Californië twee van de mooiste nationale parken.

Californië in feiten

  • Hoofdstad: Sacramento
  • Oppervlakte: 423.970 km2
  • Bevolking: 38.340.000 (2014)
  • Bevolkingsdichtheid: 95,0/km2
  • Staat sinds: 9 september 1850
  • Bijnaam: The Golden State

Steden

>> San Francisco

>> Los Angeles

Nationale Parken

>> Yosemite National Park

Geschiedenis

Hoewel Californië al bezocht was door de Spanjaard Juan Rodriguez Cabrillo in 1542, werd de eerste Spaanse missiepost pas opgericht in 1769, in San Diego. Californië werd grondgebied van de Verenigde Staten in 1847, na de overgave van Mexico aan John C. Fremont. Op 24 januari 1848 ontdekte James W. Marshall goud bij Sutter’s Mill. Het was de start van de California Gold Rush en leidde duizenden mensen naar het westen en leverde de bijnaam ‘the Golden State’. In 1964 heeft Californië New York voorbijgestoken als staat met de meeste inwoners. Een reden hiervoor is het feit dat er zich in Californië meer immigranten vestigen dan in andere staten – meer dan een derde van het landelijke totaal in 1994. Vooral mensen uit Azie en de gebieden rond de Stille Oceaan.

 

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels