zondag, juni 16, 2024
No menu items!

Florida

Florida wordt ook de Sunshine State genoemd. Er heerst een subtropisch klimaat. Het hele jaar door is de temperatuur aangenaam. Maar in de zomer moet je er wel de vochtigheid bijnemen.. Het aangename klimaat trekt veel gepensioneerde Amerikanen naar Florida om er te overwinteren. De hoofdstad van Florida is Tallahassee, maar toch behoren 2 andere steden bij de grootste toeristische trekpleisters, Miami en Orlando. Natuurlijk trekt ook het Everglades National Park jaarlijks veel volk naar Florida.

Florida in feiten

  • Hoofdstad: Tallahassee
  • Oppervlakte: 170.451 km2
  • Bevolking: 19.057.542 (2014)
  • Bevolkingsdichtheid: 136.4/km2
  • Staat sinds: 3 maart 1845
  • Bijnaam: The Sunshine State

Steden

Miami

Miami

Miami ligt in het zuiden van Florida, tussen de Everglades en de Atlantische Oceaan. De helft van de bevolking is Latino, afkomstig uit vooral Cuba en Mexico. De exotische looks van Miami zijn te zien in tallloze films en series, zoals Miami Vice en CSI Miami. Vaak word gedacht dat Miami Beach het strand van Miami is, maar eigenlijk is het een aparte gemeente. Het Art Deco District is hier immens populair bij zowel toeristen als de jetset.

Orlando

Orlando is de hoofdstad van de pretparken. Je vind hier maar liefst 7 pretparken en 4 waterparken verdeeld over 3 resorts.

Walt Disney World

Universal Resort Orlando

SeaWorld

SeaWorld Orlando

In SeaWorld word je ondergedompeld in de onderwaterwereld. Het park staat volledig in het teken van waterdieren. Vlieg met Manta rakelings over het water of ontdek Atlantis. De beste reden om SeaWorld te bezoeken is Shamu, de Orca show. In Aquatica beleef je urenlang zwemplezier. Discovery Cove geeft je de kans om te zwemmen met dolfijnen.

Lees ook  Arizona

 

Nationale parken

Everglades National Park

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels