woensdag, mei 22, 2024
No menu items!

Seven Mile Bridge

De Seven Mile Bridge is een iconische brug in de Florida Keys. De brug verbindt Knight’s Key met Little Duck Key en was in 1982 de langste betonnen brug ter wereld. Momenteel is het nog steeds een van de langste bruggen in de VS.

De Seven Mile Bridge bestaat eigenlijk uit 2 bruggen die langs elkaar staan. De oudere brug werd gebouwd tussen 1909 en 1912 als deel van de Overseas Railroad. Na de Labor Day Hurricane in 1935 was er zoveel schade aan de spoorweg dat de brug enkel werd gerenoveerd voor auto’s. De rails werden verwijderd en gebruikt als vangrails om te voorkomen dat auto’s van de brug zouden rijden. Vlak bij Pigeon Key kon een stuk van de brug worden geopend om schepen door te laten. Na de passage van Orkaan Donna in 1960 werd de brug weer beschadigd, en werd er besloten om een nieuwe brug te bouwen.

Een nieuwe, bredere en stevigere Seven Mile Bridge werd gebouwd naast de oude. De totale lengte van de nieuwe brug is net minder dan 7 mijl (10,93 km) en is dus iets korter dan de originele brug.

Seven Mile Bridge

Het grootste deel van de originele brug staat er nog steeds en wordt gebruikt als toegangsweg naar Pigeon Key en als pier om te vissen. Het beweegbare gedeelte bij Pigeon Key werd verwijderd, dus het is niet meer mogelijk helemaal over de oude brug te rijden. De 2,2 mijl die open is voor verkeer is populair bij toeristen die over de brug wandelen of fietsen tot op Pigeon Key.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display