vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!

Florida 2013

Bestemmingen: Orlando, Tampa, Naples, Key West, Miami
Bezienswaardigheden: Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, Naples, Everglades, The Florida Keys, Miami Art Deco District
Wie: Jelle Collignon en Heidi Willekens
Staat: Florida
Jaar: April 2013

Na een vlucht van ongeveer 8 uur, landden we nog steeds niet op Amerikaanse bodem, maar wel op Canadese. We waren dus geland in Montreal en vlogen met Air Canada. Hier moesten we ongeveer een 4,5 uur wachten op onze aansluiting. Tijd met hopen dachten we… Tot we zagen wat er allemaal gaande was bij de identiteitscontrole door US Customs. Er waren amper 2 personeelsleden aan het werk, wegens besparingen die op die dag ingingen. Dit kon dus nog wel een tijdje duren. Ondanks dat al de mensen achter ons ook nog eens voor mochten, omdat hun vlucht eerder vertrok, kwamen we er toch met een uur wachten vanaf.

Na drie uur wachten konden we eindelijk het vliegtuig op richting Orlando. Dit was ongeveer nog eens een 3,5 uur vliegen. Op het vasteland zagen we plots heel veel licht. Er was blijkbaar een bosbrand. Toen we aankwamen en uitstapten was de temperatuur al veel aangenamer dan onze reis in 2010. Een aanrader dus om in het voorjaar (lees: rond Pasen) te gaan en NIET in de zomer. In de zomer is het veel te vochtig en warm.

Onze bagage hadden we snel opgepikt om zo bij Alamo onze auto te gaan ophalen. Ze vroegen of we op voorhand al het voltanken bij inlevering wilden bijbetalen, zodat we de auto leeg mochten terugbrengen. Dit hebben we gedaan om op het einde niet op zoek te moeten gaan naar een tankstation in de buurt van de luchthaven.

Florida Doubletree by Hilton at Universal Entrance

We kwamen ongeveer rond 23.00 uur aan in ons eerste hotel in Orlando, DoubleTree by Hilton Hotel at the Entrance to Universal Orlando. Een zeer mooi hotel en vlakbij Universal Studio’s gelegen. Ingecheckt en nog snel naar de supermarkt, die naast het hotel lag, gegaan voor de eerste inkoopjes te doen. Lees: water.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels