zondag, juni 16, 2024
No menu items!

New York – Las Vegas 2014

Dag 10: 26 juli 2014 – Moab:

Een heerlijke nacht geslapen, in Blanding, en van het ontbijt genoten (cornflake en verse Belgian Waffles).

Daarna weer de auto in richting Moab, ongeveer 1,5 uur rijden. We reden ons hotel voorbij aangezien we eerst de vermoeiende wandeling in Arches National Park wilden doen, zodat deze ‘afgehandeld’ was voor de strafste zon (en je kon toch pas inchecken vanaf namiddag).

Vermoeiend was de wandeling! Amai! We twijfelden ‘s morgens heel erg of we ze wel gingen wandelen of niet. De zon scheen wel niet, maar de temperatuur gaf toch wel een 34°C. En het is serieus bergop en niet via een pad, maar gewoon over de rotsen. Uiteindelijk met 3 liter water op zak hadden we toch besloten om Delicate Arch trail te beklimmen. Het was ‘slechts’ 5km heen en terug. Onderweg kwamen we nog vermoeide mensen tegen, maar we gaven niet op en EINDELIJK hadden we Delicate Arch bereikt!!! Super fier, maar wel doodop!

Arches National Park Delicate Arch

Gelukkig was de terugweg langs dezelfde weg als van waar we gekomen waren, dus we wisten dat het nu enkel nog dalen was. Onderweg kwamen we een jonge man tegen die er niet erg goed uitzag. Hij zat op een rots, keek constant naar beneden en zei niets. We vroegen of het met hem ging, maar kregen niet echt veel antwoord, buiten: Ja, ok. We vertrouwden het zaakje toch niet en zijn een tijdje achter hem blijven lopen. Hij ging erg langzaam naar beneden en als iemand iets zei tegen hem reageerde hij niet echt. Na nogmaals een stop van hem, vroegen we of hij misschien wat suikers nodig had om te bekomen, maar hij had enorm veel buikpijn, maar het ging wel. Uiteindelijk zijn wij verder afgedaald en hebben we toch maar aan een ranger laten weten dat er een ziek iemand aan het afdalen was. Ietsje later zagen we dat er al andere mensen een andere ranger verwittigd hadden, want hij was de man tegemoet gelopen. Oef, gelukkig is er niets gebeurd!

Lees ook  Seattle - Las Vegas 2017

Onze 3liter water was op, het was uiteindelijk al ver in de namiddag gevorderd dus hadden we een groot hongertje. Subway time! Daarna ingecheckt in het hotel, Moab Valley Inn, en heel eventjes gerust op bed.

Vervolgens gingen we normaal nog Canyonlands National Park en Dead Horse Point State Park bezoeken, maar dat laatste hebben we weggelaten aangezien het al 15.30uur was en we nog 2 uur moesten rijden. Dan alleen maar de Canyonlands bezocht.

Canyonlands National Park

Daarna opnieuw naar het hotel gereden en nog iets gaan eten.

Morgen staat er weer een lange autorit voor de deur richting Bryce Canyon, met stops in Capitol Reef National Park en eventueel het Mars Research Center.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels